AKTUELNO

Beogradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da je od danas, 1. januara 2021. godine, uvećan iznos novčanog davanja za nezaposlene porodilje koji će ubuduće iznositi 30.000 dinara.

Stanisavljevićeva je podsetila da je do sada Grad Beograd za nezaposlene porodilje za svako dete izdvajao po 25.000 dinara. 

"Nastavljamo sa odgovornom socijalnom politikom, a posebnu pažnju posvećujemo porodil?ama, socijalno ugroženim porodicama, deci i starijim licima. Na sve načine se trudimo da im pomognemo i proširimo obim prava koja uživaju", istakla je Stanisavljevićeva, prenosi Sekretarijat za informisanje.  Ona je ukazala da je Grad Beograd finansijski stabilizovan. 

"Želim da istaknem da se sva prava koja naši građani ostvaruju isplaćuju bez dana kašnjenja i da nema kašnjenja u isplatama novčanog davanja porodil?ama, zaključila je gradska sekretarka. Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda saopštili su da porodilje u Beogradu imaju pravo na jednokratno novčano davanje koje ostvaruje svaka porodilja u iznosu od 10.000 dinara, kao i pravo na jednokratno novčano davanje nezaposlenim porodiljima u iznosu od 25.000 dinara, a od danas 30.000 dinara. Takođe, pravo na jednokratno novčano davanje imaju porodilje za prvorođeno dete u iznosu od 10.000 dinara, za drugorođeno dete u iznosu od 20.000 dinara, za trećerođeno dete u iznosu od 30.000 dinara i pravo na novčano davanje porodiljima za blizance u iznosu od 25.000 dinara po detetu", navodi se u saopštenju. 

#Beograd

#dodatak

#nataša stanisavljević

#porodilje