AKTUELNO

U ovoj teškoj godini, koja nas je suočila sa brojnim izazovima, vlasnik i glavni i odgovorni urednik „Pink International Company“ Željko Mitrović nije ni na trenutak zaboravio na svoje drugare iz Doma za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.

Iako ove godine zbog pandemije koronavirusa nije bio u prilici da ih pošalje na letovanje koje je organizovao više od decenije, Željko se na svaki mogući način potrudio da deci iz Zvečanske ulepša ovu ne tako lepu 2020. godinu.

Tokom vanrednog stanja, Željko je u aprilu u okviru „Pinkovog konvoja solidarnosti“ zajedno sa prijateljima uručio nikad veću donaciju Domu za nezbrinutu u Zvečanskoj koja je između ostalog obuhvatala komplete “Beneton” garderobe i obuću za vise od 400 štićenika, igračke, sportsku opremu, dečiju kozmetiku, kolače, torte, razne slatkiše i grickalice, kao i dodatna dezinfekciona sredstva za ustanove koje obuhvata Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj. Međutim, tu nije bio kraj – iako nije mogao da ih pošalje na more, Željko je pronašao način da usreći drugare iz Zvečanske. Krajem oktobra je je 56 dece i vaspitača poslao na organizovani odmor u Vrnjačku Banju, a pobrinuo se da svi epidemiološlki uslovi budu ispunjeni. 

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Na samom kraju ove 2020. godine, Željko je odlučio da još jednom obraduje klince iz Zvečanske – danas ih je posetio kako bi podelio paketiće i uručio im džeparac za kupovinu poklona. Ali to nije sve – Željku se pridružila i učesnica „Pinkovih zvezdica“ i članica njegovog benda „Monx“, Isidora Mitić koja je pevala za decu, dok ju je na gitari pratio neverovatno talentovani štićenik Doma, Vlada. Klinci su uživali u ovoj novogodišnjoj priredbi, a Željko se potrudio da sve epidemiološke mere budu ispoštovane. 

Željko je rekao da su Božić i Nova godina trenuci kada treba da se širi ljubav, tolerancija i solidarnost.

Kada je reč ljubav u pitanju uvek se prvo setim ove dečice, kojima, bez obzira na velike napore svih institucija, sigurno će uvek nedostajati roditeljsko staranje i čini mi se da njima ljubavi uvek fali.

Željko je rekao da se uvek kada je neki dobar povod i trenutak trudi da ih bar malo usreći.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Drago mi je što je to baš na ovom mestu zato što je ovaj sportski balon bio moja ideja. Bivšem ministru Zoranu Đorđeviću i Zoranu Milačiću sam predložio ovo i oni su tu ideju usvojili i sagradili su ovaj lep balon za fudbal, košarku, tenis i ostale sportove. Doneli smo im sada veliku količinu lopti, naravno i novogodišnje paketiće.

Željko je dodao da ga posebno raduje što su uspeli da obezbede za svih 356 dece i novogodišnji džeparac.

- Opet sam jako srećan jer smo uspeli da i u ovom trenutku, u božićnim i novogodišnjim praznicima, kada je ljubav svuda oko nas, da ta ljubav bude i ovde gde je najpotrebnija, gde rastu dečica bez roditeljskog staranja. Za sve domove, za Zvečansku i svih drugih pet domova obezbedili smo ovaj mali znak pažnje, to me čini posebno srećnim i zadovoljnim - zaključio je Željko.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Ova akcija predstavlja samo nastavak svega što su Željko i TV Pink do sada uradili za drugare iz Zvečanske – organizovanje letovanja, posete predstavi „Dizni na ledu” i drugim manifestacijama, kao i akcije renoviranja i opremanja igraonica u pet ustanova koje pripadaju Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj. Upravo zbog njihove radosti, svakog osmeha i zahvalnosti koju pružaju, Željko Mitrović i TV Pink ostaju odlučni u nameri da deci iz Zvečanske obezbede bezbrižno detinjstvo. Ovu odluku Željko Mitrović već više od deset godina sprovodi u delo, a jedno je sigurno – i u budućnosti će se truditi da njegovi drugari iz Zvečanske uživaju u svemu u čemu uživaju i njihovi vršnjaci. On se nada da će ličnim primerom podstaći i druge pojedince i kompanije na ovakve akcije, koje su društveno veoma značajne.

#Deca iz Zvečanske

#Pomoć

#Zvečanska

#paketići

#Željko Mitrović