AKTUELNO

U moru loših vesti i tužnih priča o životima koje je odneo opaki virus neverovatna priča stiže iz Pančeva!

Posle 30 dana na respiratoru, na koji je stavljena nakon što su je lekari porodili carskim rezom, porodilja obolela od koronavirusa dobila je najvažniju životnu bitku.

Pobedila je koronavirus i za nekoliko dana biće otpuštena iz bolnice u Pančevu.

Kako ističu lekari, majka je sada dobro i uskoro bi kod kuće trebalo da se pridruži sinčiću. I beba je takođe u odličnom stanju. Ipak, pre samo 30 dana situacija je bila jako teška i respirator je nakon vrlo opasnog carskog reza bio jedini izbor za ovu mladu ženu.

Bili smo veoma uplašeni

– Njoj je 8. novembra urađen carski rez. Tada je priključena na respirator. Snimci njenih pluća, kao i skener koji smo ponavljali, pokazivali su da su pluća gotovo nestala, nisu se mogla videti. Priznajem, bili smo veoma uplašeni – priča direktor pančevačke bolnice dr Slobodan Ovuka.

Ispostavilo se da je ova žena morala da bude priključena na respirator, koji je praktično disao umesto nje punih 30 dana. Lekari su se ipak lavovski borili za nju.

– Samo snažnom voljom naših lekara, naročito anesteziologa i anestetičara, koji su svih tih dana neumorno bdeli nad njom, uspela je da se izbori i pobedi virus. Prošle sedmice skinuta je s respiratora – objašnjava dr Ovuka.

Iskustvo je presudilo

Doktor sa puno radosti i ponosa u glasu ističe da ova porodilja narednih dana treba da izađe iz bolnice i vrati se kući kod bebe.

– Zahvaljujući velikom iskustvu koje smo stekli u proteklom periodu vezano za koronu, uspeli smo da dobijemo borbu za život majke i deteta. Ovo je sigurno jedan od najlepših događaja koji se desio u periodu teške borbe protiv opake bolesti – zaključuje dr Ovuka.

#Pančevo

#Pluća

#koronavirus