AKTUELNO

Samir Tandir, direktor Agencije za halal sertifikat, zajedno sa svojim saradnicima obišao je kompaniju Patent Co i tom prilikom uručio halal sertifikat koji je neophodan kako bi bili što prisutniji u svetu.

Zahvaljujući dobijenom halal sertifikatu, ova kompanija će svoje tržište u distribuciji stočne hrane, pored Balkana, proširiti i na zemlje Evrope i Azije.

Foto: YouTube screenshot

Kompanija Patent Co je prethodno prošla sertifikacijski audit, te je tom prilikom stekla pravo na halal sertifikat. Ova kompanija je prethodne godine napravila potpuno novu fabriku pored stare u Mišićevu nadomak Subotice, a kompletna investicija iznosi preko 10 miliona eura. Kapacitet kompanije je 300 tona na dan, dok se trenutno proizvodi 120 tona dnevno.

Tandir je rekao da je zadovoljan što je ova kompanija prepoznala važnost halal standarda, te dodao da se cela država treba ponositi ljudima poput direktora ove kompanije, jer je zapravo ona jedan od prozora u svet kada je Srbija u pitanju.

-Uručilo smo sertifikat ovoj kompaniji koja je ispunila sve preduslove za dobijanje hala standarda. Ovo je jedna uspešna biznis priča u Srbiji koju i Vlada Srbije i sve institucije države treba da podrže – istakao je Samir.

Plasiranjem proizvoda na tržište Perua i Tajlanda 2011. godine preduzeće je dobilo nagradu za izvoznika godine od strane Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije.

#Agencija

#Kompanija

#Samir Tandir

'