AKTUELNO

Konkurs je otvoren do 23. juna.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuju je 100 miliona dinara, navodi se u tekstu konkursa.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu od 75 odsto ukupno prihvatljivih troškova, a maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 1,2 miliona dinara, a minimalni 500.000 dinara.

Cilj konkursa je demografska obnova ruralnih područja AP Vojvodine radi podsticanja ostanka mladih u ruralnim područjima, odnosno njihovog povratka iz gradova.

Predmet konkursa je podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača, podsticanjem razvoja i unapređ ivanjem primarne poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu su namenjena za podršku investicijama za razvoj i unapređivanje primarne biljne proizvodnje, investicijama za razvoj i unapređivanje primarne stočarske proizvodnje, investicijama za razvoj i unapređivanje prerade mesa, mleka, povrća, voća i grožđa na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika.

Korisnici sredstava mogu biti fizička lica i preduzetnici stariji od 18 i mlađi od 40 godina, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva posle 1. januara 2016. godine, a do dana zaključenja ugovora.

Rok za realizaciju investicije na osnovu predračuna je 1. oktobar 2017, a za investicije podizanja višegodišnjeg zasada rok realizacije je 15. novembar 2017. godine.

#Novac

#Srbija

#kredit

'