AKTUELNO

Zadrugari će biti oduševljeni!

Kao i svakog utorka, malo posle 20 sati počela je kulinarska emisija "Praznik za stomak", koju vode Bora Santana i Milan Janković Čorba. Čorba se prvo obratio svima koji ga podržavaju, a zatim objasnio šta će spremati danas i kako.

Foto: TV Pink Printscreen

Bilo je malo gripa. Malo vitamina, terapijice, imamo dobrog doktora, produkcija vodi računa. Oporavio sam se i spreman sam - počeo je Čorba.

Foto: TV Pink Printscreen

Trebalo je da bude pohovani sladoled, ali danas ćemo nešto drugo. U petoj emisiji Čorba sprema pohovanu piletinu, sa grilovanom palentom i slatko-kiseli sos sa džemom od šipuraka - nastavio je Bora.
Prvo pržimo luk za grilovanu palentu, pa ćemo i papriku, posle kuvamo palentu, pa stavimo sve zajedno u frižider da se ohladi, pa sečemo na kocke. A sada malo da pričamo o pohovanoj piletini, nećemo ono klasično, brašno i prezle. Našao sam bolji način za to - otkrio je Čorba.

Foto: TV Pink Printscreen

Seckaš je na žilijen? - pitao je Santana.
Da. Staviću malo origana i tucane ljute paprike u ulje, to ćemo za pohovanje. Biber, malo to, stavićemo piletinu da upije, pa ćemo u prezle. Način paniranja piletine sam skratio. Isečemo je na delove kako hoćemo, žilijen, kocke... Umak sam napravio, može senf, origano, kari, ali ja sam danas ulje, tucanu papriku, senf i malo origana i bibera. Sada ću da se vratim na paletnu, jer se ukuvala, stavljam trećinu kesice, ovo će da bude večera za dvoje. Malo ukuvamo palentu, dodaćemo vegetice - nadovezao se reper.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada bude gotova palenta, izlije se na tanjir, stavi u frižider da se ohladi, da bi mogla da se secka. Tiganj ću da podmažem margarinom, da bi moglo da se lepše odlepi palenta kada se ohladi. Pošto nemam četvrtastu posudu, stavići u ovo okruglo - govorio je Čorba, koji je potom uvaljao piletinu u prezle:
Uvaljao sam u začinjeno ulje i prezle, da sam imao kim, laneno seme i susam stavio bih, ali nisam imao. Za slatko-kiseli stavićemo džem od šipuraka, vrlo malo rena, tucane paprike, paradajza malo, malo limunovog soka. To će biti da se prelije pohovana piletina posle servisa - nastavio je reper.

Foto: TV Pink Printscreen

Detaljnije u nastavku ovog teksta.

Autor: M. P.