AKTUELNO

U decembru svi se prepuštamo prazničnoj euforiji, a najslađi deo su svakako kolačići koji prosto moraju da se nađu na svakoj trpezi.

Najlepši i najveseliji mesec u godini uveliko traje, a sad je pravo vreme da počnemo da razmišljamo o prazničnoj trpezi. 

Ove godine će, doček, kao i svi praznici proteći malo drugačije i u manjem krugu ljudi. S druge srane barem imamao više vremena za sve one praznične čarolije i pravljenje najlepših kolačića. Neka ove godine, praznična trpeza bude lepša nego ikada.

Donosimo vam fenomenalne predloge za slatkiše inspirisane novogodišnjim i božićnim praznicima koji se prave neverovatno lako i brzo, a izgledaju kao da su kupljeni u najskupljoj poslastičarnici.

Irvasi 

Za pripremu ovog dezerta potrebna vam je jedna čokoladica, sitne bombone i perece. Od bombonica napravite oči itvasu, a perecu prelomite i dobićete rogove. Ništa lakše.

Božićna čokolada

U kalupe za led sipaje istopljenu čokoladu, pa sačekajte da se stegne. Nakon toga izvadite kockice, složite ih i fondanom ili šlagom ispišite poruku po želji.

Čokoladne jelkice

Istopite belu čokoladu, izlijte u pleh i pospite preko sitne bombone, izlomljen keks i malo boje. Sve izmešajte i ostavite da se stegne. Nakon toga secite čokoladu na trouglove.

U video prilogu pogledajte kako se prave i ostale poslastice:

#Nova godina

#Novogodišnje poslastice

#Praznik

#Praznični kolačići