AKTUELNO

Dve stvari ostale su praktično netaknute što je, ako se pogledaju fotografije sa lica mesta, neverovatno!

Danas je u Aberdarevoj ulici eksplodirala boca sa industrijskim plinom koja se nalazila u automobilu firme "Ening inženjering", a tom prilikom radnik N. T. (1955) je nastradao. Automobil je nakon eksplozije ostao potpuno demoliran.

Foto: Pink.rs

Na fototgrafijama sa lica mesta vidi se da je od vozila ostala praktično samo školjka, a da se oko njega nalazi srča, kako sa automobila, tako sa prozora koji su popucali na zgradi. Međutim, ono što je fascinantno jeste da su dve stvari ostale praktično netaknute - još dve boce sa plinom!

Foto: Pink.rs

Podsećamo da je detonacija nesrećnog radnika odbacila nekoliko merara, otkinula mu glavu i rame, i da je pravo čudo kako su ove dve boce ostale čitave.

Istraga će pokazati da li je jedna od boca eksplodirala ili je došlo do eksplozije smeše gasa koji je procurio, ali je sigurno da boca sama od sebe može da eksplodira samo ako su uslovi ekstremni.

Video: Pink.rs

Međutim, kako se vidi i na fotografijama, pored jedne od neoštećenih boca nalazi se ostatak metala iste boje i dimenzija, što može ukazivazi na to da je upravo čitava boca eksplodirala.

Foto: Pink.rs

Podsećamo i da je u nesreći povređen još jedan radnik, P. Z, i da je on transportovan u Urgentni centar. U nesreći je lakše povređena još jedna osoba.

Radnici firme "Ening" izvlačili su boce sa industrijskim gasom iz automobila, od kojih je jedna verovatno eksplodirala. Radnici je trebalo da otklone kvarove na sistemu za klimatiziciju u zgradi televizije.

#Beograd

#Nesreća

#plinska boca