AKTUELNO

Tri nepoznate osobe pokušale su sinoć oko 22 časa da zapale srpsku zastavu kod spomenika Milošu Obiliću u Gračanici.

U nameri da zapale zastavu sprečili su ih meštani Gračanice koji su se u tom trenutku nalazili u neposrednoj blizini spomenika.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović apelovao je danas na odgovorne institucije da pronađu odgovorne za poslednje incidente u Gračanici. On je povodom pokušaja paljenja srpske zastave kod spomenika Milošu Obiliću u Gračanici kazao da je narod uznemiren  i apelovao na uzdržanost.

"Odmah nakon što je postavljen bilbord u Kišnici  upozoravali smo da to  može da bude okidač za nemile događaje. Sinoć smo imali pokušaj paljenja zastave. Stupli smo u kontakt sa očevicima nakon čega smo pozvali policiju koja je izvršila uviđaj. Očekujemo da se odgovorni pronađu. Da li su ovi slučajevi povezani, to ćemo videti. Očekujem od policije da nam saopšti dokle je stigla sa istragom, i da konačno saznamo da li smo bezbedni ili nismo“, kazao je Srđan Popović.

Predsednik opštine Gračanica  izrazio je žaljenje i zabrinutost što niko i dalje nema sluha za ono što se dešava u Gračanici.

#Gračanica

#huligani

#srpska zastava