AKTUELNO

Cela nacija pamtiće ga po neverovatnom talentu, brojnim glumačkim ostvarenjima i nagradama.

Glumac Ivan Bekjarev, koji je u ponedeljak 16. novembra preminuo u Beogradu od posledica koronavirusa, sahranjen je danas na beogradskom Novom groblju.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Uprkos tome što je bilo govora o tome da će glumac biti sahranjen samo u najužem krugu porodice, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, Bekjareva su danas na večni počinak ispratili neutešna supruga Mikica i sin Vanja, kao i mnogobrojni prijatelji, familija, ali i kolege.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Poslednji pozdrav voljenom glumcu uputili su brojni poštovaoci njegovog lika i dela među kojima su Zoran Đorđević, član predsedništva SNS, proslavljena glumica Svetlana Bojković, Eva Ras, Olivera Viktorović, Iva Štrljić i Saša Joksimović, inače nekadašnji učesnici Bekjareva, Marijana Mićić, Dejan Tončić, Vladimir Kerkez, Stevan Piale, Jelena Matijašević kao i mnogi drugi...

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Sanduk s posmrtnim ostacima pokojnog glumca položeni su u grobnicu pored one u kojoj je sahranjen poznati slikar Vladimir Veličković, u Aleji zaslužnih građana beogradskog Novog groblja.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Inače, povodom smrti Ivana Bekjareva biće organizovan i komemorativni skup u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čije je Ivan bio član od 1968. do 2001. godine, kada se za to budu stekli uslovi zbog trenutne epidemiološke situacije, saopštili su iz tog teatra.

Ivan Bekjarev rođen je 6. aprila 1946. godine u Beogradu, a tokom duge i bogate karijere ostvario je mnoštvo zapaženih uloga i osvojio brojne nagrade. Svoju prvu, debitanstsku ulogu na filmu odigrao je 1967. godine, u filmu „Bokseri idu u raj“. Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Bekjarev je snimio i preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji... Bio je veoma uspešan radio i TV voditelj. Takođe, igrao je i pevao glavne uloge u mnogim kabareima i mjuziklima, operetama. Igrao je i u velikom broju TV drama i kultnih serija kao što su „Bolji život”, „Srećni ljudi”, gde je ostvario veliku popularnost komičnim likovima Kurčubića i Despotovića. Takođe, bio je redovni profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu, a glumu i javni nastup predavao je na još nekim fakultetima i akademijama. Njegovi studenti bili su brojni danas poznati i uspešni glumci - Milan Kalinić, Iva Štrljić, Aleksandra Balmazović, Danijel Nikolić i drugi. Imao je svoju školu glume, a šesnaest godina bio je umetnički direktor i selektor međunarodnog Festivala monodrame i pantomime u Zemunu.

Autor: pink.rs

#Ivan Bekjarev

#Sahrana