AKTUELNO

Nemac Kristijan Brukner, koji je glavnoosumnjičeni za otmicu britanske devojčice Medlin Meken, ostaće iza rešetaka iako će 7. januara 2021. godine i zvanično odslužiti zatvorsku kaznu za drugo krivično delo.

Sud je odbacio njegovu žalbu na presudu koja je doneta krajem 2019. u kojoj je optužen za silovanje američke državljanke. Doneta je odluka da on ne bude pušten po izvršenju propisane kazne, već da bude zadržan u zatvoru gde trenutno služi kaznu za šverc narkotika.

Podsetimo, Kristijan B. nije još zvanično optužen za otmicu trogodišnje devojčice koja je nestala 2007. godine u Portugalu gde je letovala sa svojim roditeljima.

Nemački istražni organi veruju da ju je Kristijan oteo i ubio, dok se britanske vlasti nadaju da je devojčica i dalje živa.

Pre nekoliko dana obavljen je pretres još jednog imanja u Nemačkoj, nedaleko od Hanovera, koje je osumnjičeni ranije koristio. Policija međutim nije saopštila da li je nešto pronađeno.

Prethodno je policija nekoliko dana pretresala jednu kuću i imanju u Hanoveru gde je Kristijan B. ranije živeo. Takođe, nije saopšteno šta je na imanju pronađeno.

#Medlin Meken