AKTUELNO

Prestonica je danima prva na neslavnoj listi.

Koronavirus i dalje hara Srbijom, pa u poslednja 24 sata imamo gotovo 3.500 novoobolelih. Situacija je i dalje najgora u Beogradu, gde je registrovano čak 1.579 slučajeva virusa.

Za Beogradom sledi Novi Sad sa 330 novozaraženih, na trećem mestu je Niš sa 113, na četvrtom je Kragujevac 88... U Kraljevu je danas registrovano 70 novih slučajeva, jedan manje nego juče, pa se ovaj grad našao na petom mestu ove crne liste.

Poređenja radi, juče je u Beogradu zabeleženo 1.368 novih slučajeva, u Novom Sadu 288, a u Nišu 122. U Pančevu je juče bilo 79 zaraženih, dok se danas nije našao na ovoj listi gradova, kao ni Valjevo gde ih je bilo 78. Kraljevo se i danas našlo na neslavnom spisku, a juče je brojalo 71 novoobolelog, jednog više nego danas.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Zaraženo 295 korisnika ustanova socijalne zaštite i 182 zaposlena

Na današnji dan u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo korona virusa kod 295 korisnika i 182 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo rada.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.155, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 466.

Foto: Beta/Ana Slović

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

U Srbiji i danas više od 3.000 zaraženih

Podsećamo, u poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 14.116 osoba, njih 3.499 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo 17 lica.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom zemlje se nalazi 158 pacijent.

#Srbija

#koronavirus