AKTUELNO

Policija je nedaleko od tržnog centra pronašla pištolj, bačen u žbunje.

Aleksandar Šarac (35) teško je ranjen juče oko 16 sati na parkingu tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu. Kada se približavao vozilu, napadač je zapucao na njega. Šarac je pao, a ubica je pobegao sa lica mesta.

Foto: Tanjug Video

Pucnjava se dogodila u garaži prometnog tržnog centra na Novom Beogradu i prema onome što smo do sada saznali, upucan je kada je prilazio automobilu. Napadač je na sebi imao crvenu jaknu, kačket i hiruršku masku.

Foto: Vimeo printscreen

Ispalio je dva hica Šarcu u glavu i potom pobegao pešaka. Tokom bega odbacio je pištolj na izlazu iz garaže. Na lice mesta su brzo stigli policija i služba Hitne pomoći koja je zbrinula povređenog muškarca i prevezla u Urgentni centar.

Tržni centar je bio zatvoren oko 15 minuta, a policajci su uzeli snimke sa sigurnosnih kamera koji bi trebalo da pomognu u rasvetljavanju pucanjve, budući da je taj deo pokriven kamerama.

Foto: Pink.rs

Takođe će se proveriti kojim ulica se Šarac dovezao do tržnog centra jer se pretpostvalja da ga je neko pratio sve vreme i o njegovom kretanju obaveštavao napadača koji je kasnije pucao u njega u garaži.

Živ, ali bez svesti

Kako Pink.rs saznaje, Šarac je živ. Urađeni su mu skener i rengen, a prema prvim rezultatima Šarcu se oba metka nalaze u glavi. - On je i dalje na intenzivnoj nezi i u teškom stanju - rekli su nam kratko u Urgentnom centru.

To je inače treći put da se Šarac našao na meti u proteklih 26 meseci.

Nije prvi put da se Šarac našao na meti, ali je prethodna dva puta spletom, po njega srećnih okolnosti sačuvao glavu. O njemu se prvi put podrobnije pisalo u avgustu 2018. kada je na kuću bivšeg košarka Vukašina Vuleta Avdalovića bačena bomba.

Šarac i Avdalović su bili prve komšije pa istražitelji nisu odbacili mogućnost da je bombaš omašio kuću.

Foto: Instagram.com/Printscreen

Pet meseci posle toga, kada je Čaba Der na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića, verovalo se da je prva meta ponovio bio Šarac, koji živi u blizini. Iako je Čaba Der uhapšen, još nije razjašnjeno da li je prava meta bio Šarac.

#Aleksandar Šarac

#Pucnjava

#Ušće