AKTUELNO

"Cela zemlja stoji iza svojih učitelja. Teroristi neće deliti Francusku, divljaštvo neće pobediti", rekao je predsednik.

Muškarac koji je ubio srednjoškolskog nastavnika zbog toga što je učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda "gađao" je slobodu izražavanja, izjavio je danas francuski predsednik Emanuel Makron.

"Jedan građanin je danas ubijen zato što je bio učitelj i zato što je učio slobodi izražavanja", rekao je Makron u blizini škole u predgrađu Pariza u kojoj je profesor ubijen. Makron je okarakterisao napad kao islamistički terorizam.

Foto: Tanjug AP/Abdulmonam Eassa

"Cela zemlja stoji iza svojih učitelja. Teroristi neće deliti Francusku, divljaštvo neće pobediti", rekao je on.

Muškarac kojeg je napadač u predgrađu Pariza juče ubio bio je predavač u srednjoj školi i na času je deci pokazivao karikature proroka Muhameda, prethodno je javio Rojters.

Foto: Tanjug AP/Abdulmonam Eassa

Policija je likvidirala napadača, a francuski mediji izvestili su da je osumnjičeni 18-godišnji Čečen, rođen u Moskvi. Ta informacija nije mogla biti odmah potvrđena, prenosi AP.

U Francuskoj je tokom proteklih nekoliko godina zabeležena serija nasilnih napada koje su izveli islamistički ekstremisti.

#Emanuel Makron

#Francuska

#Terorizam