AKTUELNO

Vakcinu protiv korone zaboravite što se ove godine tiče. Ništa se neće pojaviti na tržištu jer je i nemoguće, kaže dr Žujović.

- Ovako nekada izgledaju pluća pogođena koronom. Od ovoga trenutka ne komuniciram sa debilima koji negiraju virus! Ovo vreme zahteva ljude koji su zdravi u glavi. Držite distancu, maska gde distanca nije moguća. Javite se svojem lekaru ako se ne osećate dobro... Ostajte nam zdravi i živi, napisao je beogradski pulmolog Dejan Žujović na svom Facebook profilu uz snimak koji je šokirao javnost. I on sam je, kaže, imao Covid-19.

- Ovo je potpuna destrukcija plućnog tkiva. Srećom ne dešava se često, ali ostavlja doživotne posledice ukoliko pacijent preživi. Imajte na umu da oko 3 posto zaraženih pacijenata umre usled korone - dodao je.

Pokazao je kako izgledaju pluća čoveka obolelog od Covida-19, preciznije mladića starog 22 godine, čija pluća su zbog bolesti izgubila veliki deo svog volumena.

Ovo je postavljeno u edukativne svrhe, kada već država neće da vam objasni – napisao je ovaj pulmolog odgovarajući na komentare mnogih građana od kojih neki misle da je koronavirus globalna prevara, a drugi kako se radi o vrlo ozbiljnoj bolesti koju ne treba shvatati olako.

Ovaj pulmolog priznaje da se vakcinisao protiv gripa upravo zato što je imao koronu i zato što je svakodnevno okružen s pacijentima. Sumnja, kaže, da će se vakcina protiv koronavirusa pojaviti ove godine.

- Zbog rada s pacijentima i preležanog COVID-19 vakcinisao sam se protiv gripe. Vakcinu protiv korone zaboravite što se ove godine tiče. Ništa se neće pojaviti na tržištu jer je i nemoguće - kaže Dejan Žujović.

#Pluća

#koronavirus