AKTUELNO

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, povodom pisanja lista Danas da je predsednik Rusije Vladimir Putin otkazao posetu Srbiji, kaže da je to još jedna lažna vest.

Krstić kaže da je jasno da su propagandi razlozi da se takve vesti objave.

- Taj list na dnevnoj bazi ima minimum jednu na naslovnoj strani lažnu vest, a nekad i dve, tri. Jako su im drage te lažne vesti u kojima Putin otkačuje Vučića ili nešto prekoreva - rekao je Krstić za Novo jutro TV Pink.

Govoreći o tome zbog čega se objavljuju lažne vesti baš na tu temu, Krstić kaže:

Pošto su sve lažne vesti uperene ka tome da se nanese šteta Vučiću, a onda računaju da pošto je Vučićeva publika naklonjena i Rusiji i Putinu, da bi vesti iz tog sektora nekako mnogo njega zabolele. Ne razumevajući da ta publika uopšte ne čita taj list.

Foto: TV Pink Printscreen

Krstić je istakao da su opozicione stranke odavno prestale da se bave politikom i da su sve svoje aktivnost usmerile protiv Vučića.

- Ovde je problem da mediji koji su im naklonjeni nemaju uređivačku politiku. Dakle, uređivačka politika je neki spisak vrednosnih i političkih načela za koje se medij zalaže, a kada nemate nikakvo vrednosno načelo, osim da nanesete štetu nekoj osobi, vi nemate uređivačku politiku - naveo je Krstić.

Bojan Bilbija, urednik političke rubrike u listu Politika, rekao je da se zna da će Putin doći kada se završi ova pandemijska situacija.

- Kako ja to znam? Tako što čitate vesti, ali one prave, ne lažne. Pre desetak dana je bio sastanak Dačića i Bocan-Harčenka kada je rečeno da će se posete realizovati kada se završi kriza oko pandemije - kazao je Bilbija.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekao, sada ispada da Putin ide po celom svetu, a da neće da dođe u Srbiju.

- Svako može da izađe na sajt kremlin.ru i da pogleda statistiku svih putovanja predsednika Putina i da vidi da on od marta, to jest januara nije bio nigde van Rusije - naveo je Bilbija.

On je precizirao da je Putin u januaru ove godine bio u pet zemalja: Nemačkoj, Izraelu, Palestini, Turskoj i Siriji.

- U januaru, od februara, kada je Rusija zatvorila svoju granicu sa Kinom, Putin više nigde nije bio van zemlje - naglasio je Bilbija.

#Bojan Bilbija

#Nebojša Krstić

#Vladimir Putin