AKTUELNO

Kombinacija dva izdašna i sočna fila, svežeg soka od pomorandže i hrskave čokoladne kore je prosto neodoljiva.

Kora:

4 jaja, 4 kašike šećera, 2 kašike ulja, 4 kašike brašna, 2 kašike kakaoa, 1 prašak za pecivo 

Čoko fil:

250 ml slatke pavlake + 150 ml250 gr čokolade50 ml soka od narandže

Fil II:

250 gr krem sira100 ml slatke pavlake100 ml soka od narandže ( cedjenog )

Priprema:

Uključiti rernu na 180 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca. Dodati ulje u mlazu uz mućenje. Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve sjediniti varjačom. Istresti u obložen pleh 30 x 20 cm i staviti da se peče oko 20 minuta.Pečen biskvit ohladiti. Dok se kora peče zagrejati 250 ml slatke pavlake do tačke ključanja ali da ne proključa. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati 2 – 3 minute da se potpuno sjedine.Ostaviti da se hladi, pa mlak fil staviti u frižider da se skroz stegne. Ulupati slatku pavlaku da bude čvrsta, po želji dodati šećer u prahu. Zatim dodati sir i opet ulupati.

Na kraju dodati sok od naradže, ne više od 100 ml da ne bi bio premekan.Ohladjen fil iz frižidera izvaditi pa ga izmiksirati. Ulupati 150 ml slatke pavlake i nju dodati filu od čokolade. Dodati i narandžu, paziti da ne bude retko. Ne preterivati sa sokom. Koru isprskati dodatno sokom od narandže staviti pola čokoladnog krema, ceo beli krem i odgore čokoladni krem. Preliti po želji glazurom ili staviti šlag ili šlag krem od čokolade. Ostaviti kolač par sati da odstoji pa poslužiti.

#Recept