AKTUELNO

"Naučnik iz CDC, maske ne deluju", napisao je kratko Nestorović uz objavu koji je podelio.

Doktor Branimir Nestorović je, pozivajući se na istraživanje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), koji je nacionalni Institut za javno zdravlje SAD, obelodanio svoj stav da smatra kako je nošenje maski nepotrebno u suzbijanju širenja koronavirusa?!

- Naučnik iz CDC, maske ne deluju - napisao je kratko Nestorović uz objavu koji je podelio, a koja se odnosi na pomenuto istraživanje.

Naime, istraživanje CDC ukazuje na to da nošenje maski ni na koji način ne umanjuje šansu da se pojedinac zarazi koronom.

- Studija CDC, koja je anketirala simptomatske pacijente sa Kovidom-19, otkrila je da je 70,6% ispitanika izjavilo da “uvek” nosi masku, dok dodatnih 14,4% kaže da “često” nosi masku. To znači da je ogromnih 85% zaraženih pacijenata prijavilo redovno nošenje maski! Samo 3,9% zaraženih reklo je da “nikada” ne nosi pokrivač za lice - navodi se u tekstu na koji se pozvao i sam dr Nestorović.

Zapravo, studija dovodi do saznanja da se desetine hiljada Amerikanaca svakodnevno zaražavaju koronom uprkos nošenju maski.

Ono što treba napomenuti jeste da je pomenuta studija u direktnoj suprotnosti sa tvrdnjama o maskama koje je izneo direktor CDC-a Robert Redfild, koji je na nedavnoj konferenciji tvrdio da je platnena maska sigurnija zaštita od koronavirusa nego vakcina.

#Branimir Nestorović

#koronavirus

#maske