AKTUELNO

Vlada Srbije, na preporuku Kriznog štaba, na današnjoj sednici je usvojila izmenjenu uredbu o merama za sprečavanje i suzbijanje virusa korona, kojom je radno vreme ugostiteljskih objekata dozvoljeno do 23 časa.

Ograničavanje radog vremena do 23 časa zapravo je pooštravanje mera, jer su pojedini objekti, koji imaju bašte, mogli da rade do jedan sat posle ponoći.

Ova odluka stupa na snagu odmah, dakle primenjivaće se već od večeras u 23.00 kada će na teren izaći pojačane inspekcijske službe koje će vršiti kontrolu poštovanja ove zabrane u svim gradovima, ali sa posebnim akcentom na Beograd.

Kontrolisaće se prodavnice, ugostiteljski objekti od kafića i restorana do klubova, svi drugi lokali sa izuzetkom apoteka i benzinskih pumpi kojima je dozvoljeno da ostanu otvoreni i nakon 23 časa.

Kako su najavili nadležni, kazne će biti za sve koji ne budu poštovali ove mere, bez izuzetaka, a posebno u Beogradu gde se poslednjih dana beleži više od polovine novozaraženih od korona virusa.

Foto: Unsplash.com

Podsetimo, u poslednja 24 časa u Srbiji je registrovan 151 novozaraženi od kovida-19, a članovi Kriznog štaba u više navrata su istakli da je situacija - zabrinjavajuća.

S obzirom da se u drugoj polovini oktobra i novembru najavljuje rasplamsavanje korone, nije usključeno da narednih nedelja budu uvedene i nove, strože mere kako bi se sprečilo širenje epidemije u našoj zemlji.

#Vlada Srbije

#kafići

#koronavirus

#mere