AKTUELNO

Hvala vam što ste 26 godina uz nas.

Pre tačno 26 godina, 16. septembra 1994. godine u etar je pušten signal TV Pink - najuspešnije komercijalne televizije u regionu. Skromni počeci munjevitom brzinom rezultirali su neverovatnim uspehom i od tada pa sve do danas prefiks Pink važi za najgledaniji TV program na teritoriji bivše Jugoslavije. 

Foto: RTV Pink

Televizija Pink u ovom trenutku ima 60 TV kanala koji su u svim kablovskim sistemima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a putem IPTV-ija i širom Evrope. Takođe, Pink i Pink M su najgledanije na teritoriji Srbije i Crne Gore i jedna od najgledanijih televizija u Bosni i Hercegovini.

Foto: RTV Pink

Osnivač, vlasnik i CEO kompanije Pink, Željko Mitrović viziju o budućnosti medija upotpunio je izgradnjom najvećih filmskih studija u ovom delu Evrope, PFI Studios, u kojima nastaje veći deo TV magije koju svakodnevno prate milioni gledalaca.

Foto: Tv Pink/Marko Cvetković

Foto: Tv Pink/Marko Cvetković

Od početka emitovanja, televizija Pink imala je veoma bogat zabavni program, a jedna od emisija sa najdužim trajanjem bila je Siti Klub, kao i Siti koja je pokrivala najaktuelnija dešavanja u gradu, ali i u svetu muzike i filma. Od najpoznatijih tok šou emisija koje su se emitovale na televiziji Pink publika je, između ostalog, obožavala "Svet oko nas", "Sav taj Pink", "Za milion godina", "Pet do 12" i čuvenu "Maksoviziju".

Foto: TV Pink Printscreen

Informativna redakcija je najmlađa u ovoj medijskoj kući, nastala 2000. godine. Na početku je informativni program delovao kroz "Info-top", da bi septembra 2005. godine počeo da se emituje Nacionalni dnevnik, koji je i danas jedna od centralnih informativnih emisija u zemlji.

Foto: TV Pink Printscreen

Ne možemo, a da ne pomenemo bogat filmski i serijski program koji je emitovan tokom prethodnih 26 godina. Na televiziji Pink emitovani su poznati blokbasteri i aktuelne serije, premijerno su prikazivani filmovi poput "Titanika", prva dva dela filma Hari Poter, Gospodar prstenova, a od domaćih "Mi nismo anđeli 2" i "Ivkova slava", koja je napravila rekord u gledanosti 2005. godine.

Foto: Promo

Televizija Pink već 26 godina ostvaruje san najgledanije komercijalne televizije u Srbiji, a nova televizijska sezona 20/21 obilovaće programom koji obožavate.

Kada je informativni program u pitanju, milionski auditorijum navikao je da dan započinje jutarnjim programom "Novo jutro" koji se emituje od 06:45 svakog dana. Pored toga, neprikosnoveni "Nacionalni dnevnik" predstavlja centralnu emisiju informativnog programa TV Pink iz godine u godinu i gledaoce pravovremeno i objektivno informiše gledaoce i najvažnijim događajima iz sveta politike, kulture, društva, muzike i sporta. Emisija "Svitanje" u najranijim jutanjim časovima pruža sve neophodne servisne informacije za početak novog dana.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Zabavni program će i ove sezone obilovati svim onim što obožavate. "Premijera", emisija kratke forme, emitovaće se, kao i do sada, svakog dana u 11 časova na TV Pink, gde ćete saznati sva aktuelna dešavanja iz života poznatih. "Premijera - Vikend specijal" sa Tijanom Pricom i Bojanom Lazić će vam svako nedeljno popodne učiniti lepšim, a njihovi gosti su uvek aktuelne ličnosti. Takođe, emisija "Ekskluzivno" i ove sezone prati najveće događaje na domaćoj javnoj sceni i donosi pregršt zanimljivih vesti, intervjua i izveštaja o poznatima. Tu su i nezaobilazni formati poput "Žikine Šarenice", najgledanijeg dečijeg muzičkog takmičenja "Pinkove zvezdice", ali i nova emisija "Igraj da bi se igrali", koja će biti humanitarnog karaktera.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Rijaliti program takođe će ove sezone biti nešto što nećete propustiti na televiziji Pink, a na prvom mestu je rijaliti "Zadruga", čija je četvrta sezona počela 6. septembra i već obara sve rekorde gledanosti i postavlja nove standarde među televizijskim formatima.

Foto: TV Pink Printscreen

Takođe, tu su i nezaobilazni "Paparaco lov", "Brak na neviđeno", "DNK", "Kuća od srca", "Trenutak iz sna", ali i novi uzbudljivi program "Mladoženja ili gost" koji će vas sigurno nasmejati do suza, ali i rasplakati.

Kako vlasnik televizije Pink Željko Mitrović ističe, Pink se vraća zlatnom dobu kada je u pitanju domaći serijski program. Ove sezone očekuje vas mnogo novih serija, ali i spinofi i nove sezone onih koje već obožavate. 

Foto: Hello/Luka Šarac

"Neki bolji ljudi" porodična je serija Slobodana Šuljagića, čije glavne junake predstavljaju članovi porodica Urošević i Graovac. Dramsku radnju pokreću događaji koji protagoniste dovode u situacije kroz koje će se ispoljiti različitost njihovih karaktera i sukobiti njihovi lični interesi i ambicije, prožeti jakim međusobnim emocijama. Tri generacije pod jednim krovom predstavljaju idealan teren za sukobe generacija i sistema vrednosti, ali i fini humor.

Nakon serije "Državni službenik" kompanija Telekom Srbija i emiter SuperStar TV s ponosom najavljuju novu saradnju sa TV Pink. U pitanju je nova igrana serija u produkciji "Pink International Company" "Nek ide život" scenariste Vladimira Đorđevića i reditelja Slobodana Šuljagića. "Nek ide život" je urnebesna komedija strukture klasičnog sitkoma, u kojoj humor dominantno proizilazi iz zakukuljenih situacija, iznenadnih preokreta i vratolomija u koje će se zapetljati glavni junaci.

"Jugoslovenka" je istorijska dramska serija idejnog tvorca Romana Majetića i producenta Željka Mitrovića, zasnovana na stvarnim događajima, a ujedno i spinof serije "Crveni mesec". Iako sama fabula "Jugoslovenke" nije nastavak priče serije "Crveni mesec", ono što ih povezuje su likovi, ponajpre stvarne istorijske ličnosti ali i nekoliko likova koji se pojavljuju u obe priče, a koji su plod autorove mašte.

Foto: Jelena Simonović

"Zlatni dani", humoristička serija po tekstu Gordana Mihića i u režiji Marka Šopića premijerno će početi emitovanje 31. oktobra. Prema rečima izvršnih producenata Anite Todorović i Nine Radulović, ovo je priča o važnosti porodice, o ljudskoj dobroti, o nesnalaženju, o dovijanju, o pravu na ljubav koje ne zastareva, baš kao ni pravo na smeh ili suze.

"Ljubav ispod zlatnog bora" je romantična komedija koja prati ljubavni četvorougao koji troše svoju trideset i neku, doba za koje se smatra da je prelaz iz mladosti u zrele godine, a gledaoci će se upoznati sa čarima života van grada, bajkovitim krajolicima Zlatibora, dok će sa druge strane uživati u humoru zlatiborskih gorštaka, koji će na svojsvetn način udahnuti duh zapadne Srbije i svih njenih lepota.

Na kraju, akciona serija Predraga Gage Antonijevića u produkciji Telekom Srbija i TV Pink "Državni službenik" već prvom sezonom nesumnjivo je uvela nove standarde u televizijskom sadržaju kod nas, a u novoj sezoni tajni agenti državne beznednosti suočiće se sa sajber kriminalom kao savremenom pretnjom po bezbednost zemlje i njenih građana, dok će neočekivani zapleti, uzbudljiva akcija i specijalni efekti zasigurno opravdati dosadašnji uspeh serije.

Foto: TV Pink Printscreen

Na kraju, ne možemo a da ne pomenemo bogati tok šou program televizije. I ove sezone očekuje vas "Ami G Show" emisija zabavnog karaktera koju već 13 sezona vodi jedno od najpoznatijih lica TV Pink Ognjen Amidžić, a koji je sa svojim timom pripremio mnoštvo novih izazova i igara za goste, ako i novi segment u formi kviza, kroz koji će uključiti i gledaoce.

Takođe, autorka i voditeljka Sanja Marinković ušla je u 20. sezonu svoje emisije "Magazin In", koja spada u jednu od najgledanijih na televiziji Pink. Nema sumnje da su Sanja i njen tim pripremili još bolje i interesantnije emisije za novu sezonu u kojoj će pričati iskreno, glasno i ponosno o ljubavi, sreći, patnji, prijateljstvu i roditeljstvu.

S druge strane, politički tok šou o kom bruje svi "Hit Tvit" i ove sezone će držati gledaoce nedeljom uveče prikovane uz male ekrane. Autor i voditelj Verica Bradić sa gostima različitih političkih opredeljenja osvrnuće se na to kako su aktuelna pitanja videli korisnici društvenih mreža. Emisiju "Hit Tvit" od drugih političkih emisija izdvaja upravo interaktivnost televizije i korisnika društvenih mreža.

Foto: STUD1ONE/Jelena Simonović

Sve ovo, ali i još mnogo toga očekuje vas u novoj televizijskoj sezoni, a televizija Pink će kao i do sada svojim gledaocima pružiti kvalitet, dobru zabavu i informacije koje su svima od značaja. Hvala vam što ste već 26 godina uz nas. 

Autor: Nemanja Vujčić

#26. rođendan

#Televizija Pink