AKTUELNO

Ubistvo Strahinje Stojanovića (30) pokrenulo je mnoge teme u medijima o njegovoj kriminalnoj prošlosti, povezivanje sa likvidacijom advokata Ognjanovća, skrivanje u Španiji, ali i egzekuciju njegovog oca, Paje Stojanovića (44).

Silovanje, razbojništva i iznude - rezime je bogatog dosijea Paje Stojanovića. U sačekuši u zemunskom naselju Galenika, nedaleko od mesta gde je prvi put podmetnuta bomba pod automobil Strahinje Stojanovića, pre pet godina, ubijen je njegov otac, koji je inače mnogo pre toga bio poznat policiji. Očigledno se da ni njegov sin koji je juče ubijen, nije mnogo "zaostao" po kriminalnim radnjama, nalik na oca.

Njega je nepoznati napadač izrešetao ispred zgrade u kojoj je imao ima stan i gde mu je živela tazbina. Istraga je pokazala da je ubica čekao svoju žrtvu, sakriven iza drveta i žbunja preko puta ulaza. Sačekao je da se parkira i izađe iz automobila. Bežeći od metaka, Paja Stojanović je uleteo u zgradu ranjen, ali ubica ga je sustigao i u potkrovlju mu pucao u glavu. Krvavi tragovi i čaure oko zgrade posvedočili su o jezivoj večeri kada je Stojanović ubijen na pragu domova svojih komšija i familije.

Ubica mu je pucao u glavu

Rupe na staklu ulaznih vrata, zidu, mrlje na stepenicima govore da je Paja uspeo da uđe u zgradu, ali ne i da pobegne napadaču, koji ga je pogodio u grudi, kolena i potkolenicu. Na kraju ga je sustigao i pucao mu u glavu.

Iako je izrešetani Stojanović imao bogat kriminalni dosije, u kojem je zavedeno da je robijao zbog silovanja, pokušaja ubistva, razbojništva, veruje se da nije pripadao nijednoj ekipi.

Najpre se sumnjalo da je Paja likvidiran zbog sina, međutim daljom istragom sumnjičio se upravo i Strahinja za ubistvo oca, jer je navodno maltretirao njegovu majku.

Nakon ubistva Paje Stojanovića, još se spekulisalo da će biti istraženo da li ovo ubistvo ima veze sa osvetom za ubistvo Radeta Rakonjca (51), koji je likvidiran u aprilu 2014. godine, jer su Strahinja i Slaviša Novaković, pripadnici Delibašićeve ekipe, ukrali automobil kojim su ubice Rakonjca pobegle nakon njegove likvidacije. Međutim, ova likvidacija i dalje je ostala nerasvetljena.

Foto: Tanjug Video/Pink.rs

Podsetimo, Strahinja Stojanović, podlegao je povredama, koje je zadobio juče kada je ispod njegovog automobila marke "BMW X5" eksplodirala bomba tokom vožnje. Napad se dogodio na Novom Beogradu u Omladinskih brigada, a u ovoj egzekuciji lakše povrede zadobila je i 45-godišnja Kolumbijka Sonja Suarez Gomez, koja je bila na suvozačevom mestu.

#Otac

#Strahinja Stojanović

#likidacija