AKTUELNO

Mis Marbelje je pre dve godine otkrila da se Strahinja Stojanović skriva u Španiji, a Kolumbijka je od februara delila lokacije po svetu i Srbiji koje je s njim obilazila

Strahinju Stojanovića (30), koji je u nedelju ubijen na Novom Beogradu u eksploziji bombe podmetnute pod njegov džip, glave je, kako se sumnja, koštala ljubav sa Kolumbijkom Sonjom Suarez Gomez (45), koja je svaki njihov korak delila na Instagramu.

Prema rečima izvora Kurira, Stojanović je duže od godinu dana bio van Srbije, uglavnom u Španiji, ali se pred uvođenje vanrednog stanja vratio s novom devojkom. Atraktivna Kolumbijka je od marta gotovo svakodnevno objavljivala fotografije na društvenoj mreži i tako pratiocima, kojih ima blizu 27.000, odala gde se Stojanović nalazi.

Opustio se

- On je od avgusta 2018, kada mu je prvi put postavljena bomba pod auto, više boravio u Španiji nego u Srbiji. Vodio je računa o kretanju, jer je bio svestan da je meta. Šta je dovelo do toga da se opusti, još uvek se utvrđuje, ali je činjenica da je onaj ko je hteo da ga nađe svaki njegov korak mogao da prati preko otvorenog Instagram profila njegove devojke iz Bogote - kaže izvor.

- Objavljivala je zajedničke fotografije sa Zlatibora, Kopaonika, pa čak i iz Beograda. Na jednoj od fotografija iz Beograda vidi se i Strahinjin džip, a otkrila je i da su letos bili u Turskoj, dok su u februaru boravili u Parizu - dodaje sagovornik.

Da se Stojanović nije odvajao od Kolumbijke, potvrđuje i to što je bila na mestu suvozača u BMW X5 u trenutku eksplozije. Čim su izašli iz garaže u Omladinskih brigada, aktivirana je bomba. Žena je lakše povređena i juče je puštena na kućno lečenje.

Ubica gledao kako gine

Prema prvim informacijama iz istrage, nema sumnje da je bombu postavio profesionalac i da se vodilo računa da ne bude drugih žrtava. - Postavljena je tako da eksplodira ispod volana. Verovatno je aktivirana daljinski, u trenutku kada je ubica video da je Strahinja za volanom, najverovatnije kako se ne bi ponovila greška od pre dve godine - kaže izvor i dodaje da se istraga vodi u više pravaca, ali da se ne isključuje mogućnost da je nastradao u obračunu porodica Bojović i Šaranović.

- Svedoci su ispričali da su čuli eksploziju, a onda i ženu koja je zapomagala na španskom. Čim je Strahinja iznet iz raznetog auta, klekla je pored njega, stavila mu glavu u krilo, pokušavajući da mu pomogne - kaže sagovornik.

Zajedno otišli

I prilikom prvog pokušaja ubistva, pod njegov auto u Zemunu, kako je Kurir pisao, s njim je bila tadašnja devojka, bivša mis Marbelje Olac Bilbao Gonzales (22). Ona je tada bila povređena, dok je Stojanović izbegao smrt.

- Tada je saslušan u policiji i izjavio je da ne zna ko bi ga želeo mrtvog. Špankinja se oporavljala na VMA, a potom su zajedno napustili Srbiju. U to vreme otkriveno je da se njegovo ime dovodi u vezu s ubistvom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, ali se nije znalo gde se nalazi. To je otkriveno pošto je mis Marbelje objavila njihovu fotografiju na Instagramu i napisala da su se venčali. Slika je ubrzo obrisana, a Olac je napisala da ipak nije udata i da "nema veze s mafijom" - podseća sagovornik.

#Strahinju Stojanovića

#Ubistvo