AKTUELNO

Bračni savetnici otkrili svoja bizarna iskustva

U neki trenucima bračno savetovanje zaista može da pomogne, u drugim pak i samom psihologu zatreba pomoć jer neki parovi zaista nemaju dodirnih tačaka sa realnošću. Tada njihove svađe postaju nerešivi problem čak i za one najstručnije.Baš ta pomalo bizarna iskustva prepričali su bračni savetnici, ali i porodice ovih čudnih "pacijenata".

- Moja sestra je otišla na savetovanje jer je njen muž, kada bi došao s posla, pre pozdravio njihovog psa nego nju.

- Jedna od mojih klijentkinja imala je problem s bojom psa kojega je dobila od supruga. Htela je čistokrvnog ljubimca i njen muž se zaista potrudio ne bi li joj nabavio najbolji primerak. Ali, pas je bio tamniji nego što je ona očekivala i to ju je mučilo. Nekoliko puta smo se našle i pričale o tome kako naša očekivanja ne bi trebalo da budu krojači naše sreće. Naravno, kasnije je ispalo da je pas bio samo deo jednog puno većeg problema u njenom životu. Ipak, i ja sam ostala šokirana kada mi se prvi put obratila s izjavom da je njen bračni problem – boja njenog psa.

- Moj ujak i njegova žena išli su na savetovanje jer im je nestao tiganj za palačinke.

- Jednom prilikom jedna žena mi se javila i tražila savetovanje. Rekla je kako je njen muž užasan u komunikaciji i kako je nikad ne sluša. Kada ga je dovela kod mene, bez njegovog znanja gde zapravo ide, muškarac je shvativši da je na terapiji uzviknuo: Zvala si psihologa jer ne želim da kuću obojiš u ljubičasto?! Naravno, želela je da uverim njenog supruga da je farbanje kuće u ljubičasto izvrsna ideja.

- Nisu mogli da odluče koju vrstu kokoški da kupe za farmu. 

- Uvek se radi o posuđu. Odustala sam od savetovanja parova jer nisam u stanju više da slušam dve odrasle osobe kako se prepucavaju oko toga na koji način oprati suđe.

- Moja rođaka je išla na savetovanje jer ju je uzrujavalo što suprug seče sendvič dijagonalno, a ne ravno. Isprva sam mislila da je reč o šali, ali nije bila šala.

- Najbizarniji par koji mi je došao nije bio ni pet minuta na savetovanju. Jedan od partnera rekao je preda mnom nakon samo nekoliko minuta da je među njim i ženom gotovo i dodao meni: Hvala što ste tu da joj pomognete da prebrodi ovo, zatim je ustao i otišao. 

- Jedan par svađao se stalno jer je suprug prestao da jede sir. Žena nije mogla da shvati zašto on odjednom ne želi da jede sir.

- Moji tetka i teča godinama idu na savetovanje jer tetka mrzi što se teča samozadovoljava. To traje već tri godine i ona još ne razume da on jednostavno ne želi da prestane.

#Ljubav