AKTUELNO

Američki predsednik Donald Tramp posetiće u utorak Kenošu u saveznoj državi Viskonsin, usred protesta koji se u ovom gradu održavaju zbog pucnjave policijskih službenika na Džejkoba Blejka, posle koje je 29-godišnji Afroamerikanac paralizovan.

Portparol Bele kuće rekao je novinarima da će se Tramp sastati sa policijskim službenicima i "pregledati" deo štete nastale u skorašnjim protestima koji su postali destruktivni, prenosi Asošijeted pres.

Trampova poseta će sigurno dovesti do zaoštravanja tenzija u gradu u kojem se redovno održavaju protesti od kada je policija pucala na Afroamerikanca Džejkoba Blejka.

Američki predsednik, koju svoju predizbornu kampanju temelji na redu i zakonu, osudio je proteste u Kenoši, pružajući podršku policiji.

Demokratski predsednički kandidati, Džo Bajden i Kamala Haris, optužili su Trampa da je stao na stranu nasilja usred nemira u Viskonsinu.

Tri policijska službenika su prošle nedelje došla po pozivu za prijavu nasilja u porodici, kada je jedan od njih pucao na Džejkoba Blejka sedam puta, ostavivši 29-godišnjeg Afroamerikanca paralizovanog.

Ovaj incident podstakao je nove proteste protiv rasizma i policijske brutalnosti, nekoliko meseci nakon ubistva Džordža Flojda u Mineapolisu.

#Donald Tramp