AKTUELNO

Čitavu Srbiju potresla je vest da je Aleksandra E. (29) pala sa terase zajedno sa detetom (3) dok joj je suprug N. T. spavao u drugoj sobi.

Prema pisanju pojedinih medija iza tragedije navodno krije jedna verska organizacija, koju narod često zove i sektom.

Komšije su uglavnom imale lepe reči o Aleksandri i porodici: “mirni, tihi, ljudi za primer” govorili su nam.

Neki mediji pisali su, pozivajući se na izvore iz istrage, da je nesrećna žena bila u više navrata na psihijatrijskom lečenju i da je ta porodica imala velike probleme. Porodica je ovo demantovala.

Jedan sagovornik (ime poznato redakciji) koji tvrdi da je meštanin Lazarevca, izjavio je za objektiv.rs da je čuo da se iza svega krije “sekta”.

Foto: Pink.rs

– Priča se da se iza svega krije jedna verska organizacija i da je zbog toga Aleksandra imala velike duševne probleme. Često se budila noću, buncala, tresla se, a navodno su bili i na razgovoru kod monaha Arsenija Jovanovića iz Manastira Ribnica. Tražili su tamo pomoć i spas od svih tih duhova koji su je opsedali. Rekli su im da tamo idu izgubljene duše – otkriva sagovornik i dodaje da se po Lazarevcu priča da je Aleksandra navodno rekla Arseniju da nije spavala 5-6 dana.

– Aleksandra je, priča se u tom bunilu govorila da je izabrana i da će spasilac i jedan svetitelj, najverovatnije Sveti Petar doći i spasiti sve ljude od zla. Čuo sam da je izjavila da joj je "Đavo rekao da treba da se ubije, da je Sotona ušao u njeno srce", da njoj u njenoj glavi glasovi govore da treba da baci dete sa terase – kaže on i otkriva da se ta sekta preselila u Surčin iz Novog Sada.

- Priča se da se ta organizacija preselila u Surčin gde je organizator navedene sekte Crkva “Blagodati” i da je vodi žena. To je ono što sam ja čuo – završava sagovornik koji je uplašen za svoju bezbednost zamolio da mu se ne objavljuje identitet.

Monah Arsenije Jovanović, je na pitanje da li su ovi navodi tačni samo kratko rekao:

- Ne dajem izjave za medije - a na dodatno pitanje da otkije da li je razgovarao sa pokojnom Aleksandrom još kraće odgovorio: “Ko sve nije pričao sa mnom“.

Nije skočila sama

Suprug N. T. posle ovog slučaja izjavio je da je siguran da njegova Aleksandra nije sama skočila sa terase. - Tvrdim da moja supruga Aleksandra nije skočila sa terase da bi usmrtila sebe i našeg sina kojeg je volela više od života. Siguran sam da se nešto dogodilo na terasi što ju je uplašilo, možda je videla sina koji se nagnuo preko simsa i u pokušaju da ga spreči u tome bacila i pala, a Teodor na nju. Aleksandra je rizukujući svoj, spasila život našem detetu.

#Lazarevac

#Tragedija

#terasa