AKTUELNO

Žikica R. (46) iz sela Bobovo kod Svilajnca, nastradao je u lovu, najverovatnije nesrećnih slučajem, a kako Pink saznaje on nije bio lovac i u njegovoj kući je pronađena veća količina ilegalnog oružja.

Tragedija se dogodila u subotu uveče kada je tokom hajke na divlje svinje lovac Milorad T. (57) iz istog sela pucao na Žikicu.

-Bio je to noćni lov u ataru Bobova na potezu mesta zvanog "Vodice". Iako je sve bilo organizovano prema propisima nesreća se ipak dogodila. U ovom trenutku ima različitih nagađanja ali je činjenica da je projektil ispaljen iz karabina lovca Milorada T .Trenutno je nepoznanica kako se Žikica našao na putanji hica sa vatrene linije ali se sve pripisuje mraku. Da li je Milorad čuo šuštanje i mislio da je neka lovina pa opalio što je verovatno, biće jasnije posle saslušanja svih prisutnih. Čuli smo pucanj i jauk. Žikica je ranjen u grudi i davao je znake života pa smo brzo organizovali prebacivanje u Dom zdravlja u Svilajncu. Nažalost, svi naporu su bili uzaldudni - priča jedan od lovaca.

Prema prvim saznanjim ranjeni Žikica je dovezen u Svilanac posle 23 časa. "Mene su zvali oko 23.30 časova da mi jave da je otac u teškom stanju. Iz Kragujevca, gde studiram, požurila sam odmah kući u Bobovo. Nažalost, oca nisam mogla da zateknem živog. Niko nam još nije saopštio detalje nesreće jer ih tek saslušavaju u policiji, ali kako god, ustreljen je uzoran čovek, pčelar, poljoprivrednik koji se bavio najviše stočarstvom. Nažalost, sada kada je trebalo da dočeka unučiće, život mu je nasilno prekinut. U sebi još negiram, ne mogu da shvatim da je moj otac nastradao i da neće živ da se vrati kući", rekla je za Kurir Marijana R.,najstarija ćerka ustreljenog čoveka.

On je za sobom ostavio tri ćerke starosti od 29, 22 i 8 godina. Inače, obojica su bili članovi Lovačkog urduženja "Mika brada" u Svilajncu. Poznavali su se i među njima nikada nije bilo spornih odnosa.

Iz porodice privedenog Milorada nisu želeli da komentarišu slučaj. Inače, ovo je druga lovačka nesreća u nizu.

Prošlog vikenda kod Donjeg Dušnika na obroncima suve planine, takođe u lovu na divlje svinje ustreljen je drugi lovac. Dogodilo se to u po bela dana, a veruje se da je do nesreće došlo tako što lovac koji je pucao zbog gustog zelenog granja nije video kolegu i opalio na šum. I tu je čovek ranjen, u butinu, i bio je pri svesti ali na nesreću dok je transportovan u Dom zdravlja u Donjem Dušniku je iskrvario i podlegao povredi.

Svilajnac je još jedna opomena lovcima na opreznost u hajci na divlje svinje.

#divlje svinje

#lov

#Žikica