AKTUELNO

Šta vam je prva asocijacija kada se spomene ime voditeljke Natalije Simović? DNK emisija koja se emituje na TV Pink? Da, ali još nešto - bujna, duga, negovana kosa! Mnoge dame oduševljene su njenim izgledom, a ni muškarci na istu ne ostaju imuni.

Nije samo kosa ono što krasi našu lepu Nataliju. Voditeljka neretko na društvenim mrežama objavljuje svoje fotografije bez šminke i svi se pitaju – kako postiže da ima glatku i svežu kožu, a pred kamerama i sa teškom šminkom provodi sate?

Natalija je za čitaoce portala Pink.rs otkrila svoje male tajne, a čini se da je suština istih - jednostavno i prirodno! Za početak smo je pitali koji su njeni trikovi za negu kose i kako uspeva da je održi bujnom i dugom.

“Mnogo je duži spisak onoga šta ne bi trebalo da radimo svojoj kosi”

- Kosa je odraz ženstvenosti i one lavovske snage u nama, našeg seksepila. Kako god da je "nosimo", kao kratku ili dugu, izuzetno je stresno kada pretrpi oštećenja ili, recimo, opadne. Zato je mnogo duži spisak onoga sto ne bi trebalo da radimo, a jako jednostavan onaj koji je recept za zdravu i lepu kosu – rekla nam je Natalija. Međutim, nije samo u ovome tajna!

Naime, kako dodaje, važno je negovati kosu i iznutra uravnoteženom i zdravom ishranom upotpunjenom suplementima na bazi biotina, gvozđa, bakra... Voditeljka daje i odličan savet čitateljkama:

Izbegavavajte skupe tretmane i pustite kosu da diše. Kosa stari kao i koža i treba joj dati ono što joj je potrebno u datom periodu godine. Kada sam pustila svoju kosu da "živi svoj život", kada sam prestala da je krotim i maltretiram raznim tretmanima, ona mi je uzvratila svojim neobuzdanim karakterom i lepotom. Jednostavna nega je i najbolja nega! Bujnost, sjaj, zdrava i čista kosa odraz su lepote svake žene i znak da brine o sebi i da je negovana. Dajte joj slobodu i pustite je da diše, tada će biti najlepša…. A tako je i sa ljudima!

“Hidratacija - ključ za lepu i negovanu kožu”

Za lepu kožu svog lica i tela, Natalija kaže da prvo mora da zahvali genetici. Ističe da nikada nije bila kod kozmetičara, ali da isto tako, koliko god umorna bila, nikada nije legla u krevet sa šminkom na licu. Otkrila nam je i šta od preparata koristi:

- Od preparata za negu u poslednje vreme koristim japanske proizvode koji lepo ističu moj svetao ten i izuzetno mi prijaju. Jedini tretman koji sam nedavno probala je dubinska mezoterapija i svima je preporučujem. To je koktel vitamina, aminokiselina i drugih zdravih stvari prema tipu i potrebama vaše kože, koji poboljšava nivo kolagena, ali i opšte zdravlje kože. Tuširam se uljanim kupkama zbog izuzetno suve kože tela i obavezno nanosim mleko ili losion u zavisnosti od godišnjeg doba – rekla nam je Natalija, a onda dodala da oduvek pije velike količine vode, što je izuzetna navika.

“Na plažu nikako bez spf faktora!”

Postoje one “mazalice” bez kojih dame ne mogu, bilo da je reč o kremi za lice ili mleku za telo. Pitali smo Nataliju šta je to što ona koristi, ali i šta od kozmetike mora imati sa sobom na plaži.

- Trudim se da redovno, i po nekoliko puta na dan, očistim kožu nekim blagim sredstvom zbog pojačanog lučenja sebuma u letnjem periodu. Ne šminkam se uopšte, ni minimalno ako nemam neki događaj ili je to zaista neophodno. Koristim lagane losione za hidrataciju na bazi nekoliko tipova hijaluronske kiseline i to mi jako prija. Spf faktor je nezaobilazan - 50 za lice i dekolte, a za telo 30. Maslinovo ulje obozavam, ali u mom slučaju zbog izuzetno svetlog tena, porcelanskog, moram da vodim mnogo više računa jer lako pocrvenim, pa ono stupa na scenu tek kada dobijem lepu, preplanulu boju – otkrila nam je ona.

“Nakon pauze – nazad u teretanu”

O tome koliko je za lepotu i zdravlje važna fizička aktivnost, ne treba ni da govorimo. To zna i Natalija, pa se, posle prvog talasa epidemije koronavirusa, vratila u teretanu.

- Sa treninzima sam, nakon izuzetno duge pauze, počela nakon završetka prvog talasa pandemije jer je ista uslovila višak kilograma. Ipak, moje telo pamti sve one časove baleta i dugo je živelo od stare slave. Sada sam poverenje poklonila treneru Vlaji sa kojim radimo na fit step spravama - kaže Natalija. Dodaje da joj povratak u teretanu jako prija i da je prezadovoljna rezultatima koje je već uspela da postigne.

Foto: Instagram.com/simovicnatalija

“Zahtevna sam do ludila, perfekcionista sam – zato se i negujem sama”

Skupi tretmani, svakodnevne posete salonima i gubljenje mnogo vremena zaista nisu neophodni da bi se postigao rezultat. To tvrdi i lepa voditeljka. Kako nema potrebu da odlazi u salone, nju zatvaranje istih tokom vanrednog stanja nije potreslo.

- I u toku pandemije sam se sama negovala i nisam bila u problemu, jer sve znam da uradim, tako da mi nije bilo oduzeto od ženstvenosti, da tako kažem. Zahtevna sam do ludila, perfekcionista, zato mnoge stvari sama radim ali sam zato i jednostavna za održavanje, priznaćete! – rekla nam je ona kroz smeh.

“Fan sam dobrog kolača”

Voditeljka se, kako kaže, zdravo hrani još od detinjstva, a sudeći prema njenom igledu – govori istinu! Ističe da za grickalicama nikada nije posezala, ali da jeste fan dobrog kolača. Kaže i da zdrav ručan nije bez “kašike”.

- Kod nas se u porodici jede kuvana hrana sa obiljem salata i voća, a riba je obavezna dva puta nedeljno, bez šale! Inače, moja strast je klopa u kasne sate i to je ono što moram da pobedim! – kaže Natalija.

Foto: Jelena Simonović

Ističe da, kao bik u poznaku, obožava restorane, ambijente i lepe zalogaje.

- Ali je NAJZDRAVIJA ona hrana koja se konzumira za porodičnom trpezom. Tada u tanjir sipate ljubav - gorivo da pregurate dan i obaveze. Najdraže mi je kada voljenima serviram tu ljubav u tanjiru. To vam je onda nula kalorija i sto posto sreće! - zaključila je Natalija.

Autor: I.P.

#Kosa

#Lepota

#NEGA

#Natalija Simović

#nega tela