AKTUELNO

Nevreme koje su za popodnevne i večernje sate najavljivali meteorolozi već je pogodilo neke delove naše zemlje.

Kako javljaju naši čitaoci, oluja praćena grmljavinom već je stigla i u prestonicu Srbije.

Video: Pink.rs/R. Lazarević

Kiša praćena grmljavinom i olujnim vetrom uveliko pada na Voždovcu, Ostružnici, Žarkovu, ali i drugim delovima Beograda. Kako javljaju čitaoci Pink.rs, snažan vetar rušio je sve sa terasa.

Video: Pink.rs/S. Kuvekalović

Nevreme je već zahvatilo i delove Srema i Zlatiborskog okruga, te su tamo padali snažni pljuskovi praćeni grmljavinom i vetrom olujne jačine.

U Sremu duva toliko jak vetar da doslovno obara saksije i sve što mu se nađe na putu, piše Blic.

Pljušalo je i na putu Bajina Bašta - Užice preko Kadinjače,nzbog čega se preporučuje poseban oprez u saobraćaju.

Foto: Pink.rs/I. Petrović

Prema poslednjoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), oblačnost koja na području zapadne i jugozapadne Srbije uslovljava kišu i pljuskove sa grmljavinom u toku popodneva "premeštaće se ka zapadnim delovima Vojvodine, centralnoj Srbiji i Beogradu".

Foto: Pink.rs

- Izolovana pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom očekuje se na istoku Srbije i u Banatu - dodaje se u najavi koja važi do 19 sati.

Podsetimo, u većem delu zemlje je na snazi crveni meteoalarm, narandžasti na zapadnim i istočnim obodima, a žuti na Kosovu i Metohiji.

RHMZ je izdao i upozorenje da na bujičnim vodotocima slivova gornjeg toka Zapadne Morave, Mlade i Peka, sutra može doći do lokalnog izlivanja.

#Beograd

#Nevreme

#Oluja

#Srbija

#Vremenska prognoza

#grmljavina