AKTUELNO

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Podunavskom okrugu registrovano je još pet pozitivnih na virus korona, dok je u Braničevskom okrugu zabeleženo još četiri.

Kako je saopštila direktorka ZZJZ Požarevac, kada je u pitanju Podunavski okrug, u Smederevu su zabeležena još tri slučaja, a u Velikoj Plani dva, dok u Smederevskoj Palanci nema novozaraženih.

Tako je ukupan broj zaraženih u tom okrugu od početka epidemije 1.035, od 7.311 testiranih uzoraka, i to najviše u Smederevu 554, zatim u Smederevskoj Palanci - 330 i u Velikoj Plani - 151.

U Braničevskom okrugu novi slučajevi pozitivnih na virus korona registrovani su samo u Požarevcu, a od četvoro, dvoje je zdravstvenih radnika.

Od početka epidemije, u tom okrugu ukupno je testirano 6.613 uzoraka, od kojih je 557 pozitivnih na Covid 19, a najviše slučajeva registrovano je u Požarevcu - 280.

U drugim opštinama okruga registrovano je, od početka epidemije, u Petrovcu na Mlavi 160, u Velikom Gradištu 39, Golupcu 14, Žabarima 17, Žagubici sedam, Malom Crniću 10 i Kučevu 30.

#Braničevski okrug

#Epidemija

#Podunavski okrug

#Srbija

#koronavirus