AKTUELNO

Lagani obrok idealan za leto.

SASTOJCI

250 g pirinča400 g pilećih grudi

2 zelene paprike

2 čena belog luka

1 paradajz

1 kašika šećera

1 kašika mešavine začina

2 kašike senfa

Maslinovo ulje

so, biber

Priprema:

1. Paprike i paradajz iseći na kocke, a pileće meso na tanke duguljaste parčićei ispržiti u tiganju na zagrejanom maslinovom ulju. U šerpu sa provrelom vodom staviti pirinač da se kuva.

2. Isprženo meso izvaditi iz tiganja i staviti na tanjir obložen salvetom, kako bi upila višak masnoće. U istom tiganju pržiti iseckane paprike i paradajz. Dodati iseckan beli luk, šećer, mešavinu začina i senf.

3. Kada se povrće isprži, u tiganj vratiti isprženo meso. Po želji možete da dodate i pržene kobasice. Začiniti solju i biberom, promešati, pa skloniti tiganj sa šporeta.

4. Skuvani pirinač procediti i preliti hladnom vodom, a zatim dodati u tiganj i sve dobro izmešati.

#Recept

#pirinač