AKTUELNO

Nije samo reč o odnosu mozga i srca, hormonalna aktivnost svake osobe ključna je da zalečimo rane nakon raskida.

Raskid ljubavne veze, posebno ukoliko smo neočekivano ostavljeni, prevareni ili izdani od strane dugogodišnjeg partnera, izuzetno je traumatičan je događaj u životu kod oba partnera.

Naučno je dokazano da su žene te koje duže pate, iako su razna istraživanja pokazala da pate i muškarci, svi moramo znati koliko se leči slomljeno srce.

Prema uglednom porodičnom psihoterapeutu Paulu Hokemejeru izlečenje slomljenog srca traje - 90 dana. 

Kako objanjšnjava Hokemejer ,odmah nakon raskida katapultirani smo u fazama borbe, bega ili zamrzavanja. Tada osećamo jaku ljutnju, zastrašujuću anksioznost ili paralizirajuću depresiju. Ova intenzivna faza obično traje prvih 90 dana nakon što smo ostali bez partnera.

Foto: Pixabay.com

Naučna istraživanja pokazala su da je upravo 90 dana potrebno da uvedete promene u svoj život i resetujete svoj mozak i razmišljanja.

Kad prođe tih dvanaest nedelja i velika hormonalna aktivnost padne na nizak nivo, cela situacija će se mnogo jasnije sagledati. 

- Umesto da osećate strah od napuštanja, shvatićete da ste u mogućnosti da osetite manju bol i da cenite vredne informacije o sebi samima i da narednog puta bolje razmislite koga ćete pustiti u život - objašnjava  doktor Hokemejer.

#Ljubav

#Raskid