AKTUELNO

Aleksandar Tašić, na instagramu poznatiji kao Putriota, ceo život je imao samo jedan san. Da proputuje celu planetu. Danas je iza sebe ostavio čak 40 zemalja, na 1000 gradova, a svoje pratioce uči kako da putuju za male pare.

Ovaj avanturista, koji je stekao veliku popularnos na instagramu, od danas će pisati svoja iskustva za naše čitaoce. Počećemo sa putovanjima iz Srbije, jer je zbog pandemije virusa COVID 19, skoro nemoguće planirati putavanja u neke daleke dewstinacije. Kasnije će nas Aleksandar "povesti" na turu u Černobilj, Vijetnam, Tajland,.. Naučiće nas kako da za male pare obiđemo zemlju svojih snova.

Foto: Privatna arhiva

- Novinar sam po struci, pisac po ubeđenju. Studirao ovo prvo jer sam želeo da pišem. To sam i radio.  Razne sveske na linije i kvadrate tokom detinjstva punio sam izmišljenim pričama, pesmama, crtežima. Putovao sam od malih nogu, u početku po mislima, mašta je bila gorivo. Zatim sam šetao evropskim drumovima, završio u svetskim džunglama. Prirodnim i betonskim. Živeo sam u ubeđenju da je sva ta kaldrma naša. Pečati u pasošu samo su uspomene i potvrda da rastemo. Istina je, putovanja su me izgradila u ono zbog čega me drugi vole i što sam naposletku i sam kod sebe zavoleo - priča Aleksandar.

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar je po završetku studija radio u struci i van nje.

- Baš svaki zarađeni dinar trošio sam na putovanja, malim koracima zavrteh sobni globus. Sećam se da su se avanture u početku dešavale jednom do dva puta godišnje, potom su počele rasti. I ja sa njima. Danas ih ne brojim; isključivo samo prazne stranice u bordo knjižici. Izimeđu dva putovanja iščitavao sam forume, provodio sate istražujući: kako najjeftinije stići, gde spavati i šta jesti. Kome, od koga, zbog čega - priča Aleksandar.

Foto: Privatna arhiva

- Mislim da je to bila ljubav na prvi pogled. Nedugo zatim, pokrenuh svoj blog u kojem sam sumirao sve ono o čemu sam čitao. Piskarao o mestima koje sam posetio ili ih tek trebam. Tada sam se, kao i sada, presvega fokusirao na pitanje „kako najjeftnije doći do nekog grada“ jer je to ipak najčešća enigma za većinu putnika ili onih koji žele da se oprobaju u tom najlepšem zvanju na svetu. Umorih se vremenom govoreći da ipak nisam vlasnih nekog pozamašnog bankovnog računa, samo zato jer toliko putujem - kaže Aleksandar koji će od danas, samo za čitaoce portala Pink.rs pisati svoje putopise.

View this post on Instagram

Mreže su tu da se uhvate u koštac, ograniče slobodu, ubiju. Donose hranu, nekome patnju. Prenose ono što smo stvorili, spajaju odvojeno, danas su deo svakog udisaja. Čuvaju. Čvrsto se držimo kako ne bismo pali u ponor anonimnosti, gde smo sami, nezapaženi, usamljeni, ne postojimo. Dobre su koliko smo mi dobri. Loše kada omanemo svrhu. Oslo. Ne može te dotaći ta sloboda ukoliko si upleten u sve ono što si omanuo. Navukli su nas u mrežu. Ko to? Da li zaista kao riba ili mušica nemamo izbora, ili je ovo put koji smo sami izabrali? Da li ste videli nekada pauka da se upleo u sopstvenoj zamci? Nisam ni ja. . . . #holmenkollen #oslo #oslobilder #visitoslo #norveska #norway #norge #putovanja #traveler #putovanje #visitnorway #putujucibrka #visualofearth #wanderfolk #architecture #natgeoadventure #citylimitless #travelpassion #putujupoznaj #passportcollective #postcardplaces #exploringeurope #travelmoments #traveltheglobe #traveldestination #picoftheday #mustdotravels #norwaytravel #lep

A post shared by aleksandar tašić (@putriota) on

- Razbijam stereotipe o tome, pre svega na svojim društvenim mrežama, ali i kroz tekstove. Da, moguće je putovati sa malo  novca, tačka. Želim da svako ko pročita moju neku rečenicu, otputuje, jer tako ćemo se najbolje razumeti - zaključio je Putriota.

Autor: Pink.rs

#Putopisi

#Putriota