AKTUELNO

Aleksandar Đurđev, kolumnista dnevnog lista Alo, govoreći o izborima koji su juče održani u Srbiji, a na kojima je ubedljivu pobedu odnela Srpska napredna stranka kaže da je ideja bojkota potpuno podbacila.

- Kampanja bojkota koja je trajala više od godinu dana pokazala se kao neuspešna. Mislim da su političke partije okupljene oko bojkota najveći gubitnici ovih izbora. Mislim da ima nekoliko pobednika, jedan je svakako demokratija u Srbiji – rekao je Đurđev i čestitao SNS na uspehu koji su postigli.

Kako kaže, pokazatelj demokratije u Srbiji je i smanjen cenzus sa pet na tri odsto.

- Drugi pokazatelj koji ne ide u prilog bojkota, ide u prilog demokratičnosti u Srbiji jeste da se takmičila 21 izborna lista. Od 21 liste niko se nije žalio na medijske uslove – naveo je Đurđev.

Foto: TV Pink Printscreen

Rekao je da bi političku scenu podelio na dozrelu i ozbiljnu i na nedozrelu i neozbiljnu.

- Vidimo da je ispod cenzusa na tom političkom spektru desnom, patriotskom, ostalo ispod možda čak i 12 odsto kada se saberu političke opcije koje nisu prešle cenzus, a izuzetno su slične svojim programima. Nisu bile na visini zadatka da se zajedno dogovore, da imaju taj jedan korpus glasova i preko 10 odsto, čime bi pokazali ozbiljnost – ocenio je Đurđev.

Dražen Ostojić, urednik u Srpskom telegrafu, kaže da je po reakcijama koje su mogle da se vide sinoć najveće pozitivno iznenađenje bio Aleksandar Šapić, a negativno Sergej Trifunović.

Foto: TV Pink Printscreen

- Međutim, mi koji smo imali prilike da komuniciramo u prethodnom periodu sa Sergejem, za nas to nije iznenađenje. Čovek koji psuje non-stop i koleginice i političke rivale, ne može da očekuje više od ovoga – ocenio je Ostojić.

#Aleksandar Đurđev

#Dražen Ostojić

#Glasanje

#Izbori 2020