AKTUELNO

Dok se granice ne otvore, a globalna pandemija ne završi, pogledajte koja vas mesta čekaju da podsete zašto je vraćanje prirodi uvek najbolji izbor.

1.Madeira, Portugal

Ostrva Madeira su dragulj turističke industrije u Evropi. Madeira, vulkanski arhipelag, ostrvo rajskih lepota i egzotičnog cveća koga nazivaju i cvet Atlantskog okeana jeste savršena destinacija za one koji žele da se opuste, šopinguju, ili samo da šetaju i uživaju u lepotama.

2.Kapri, Italija

Kapri nije samo raj za bogate i poznate ljude, već je i jedno od najlepših ostrva u Evropi. Džeki Kenedi i Sofija Loren odlazile su na Kapri kako bi uživale u netaknutoj prirodi i plavim vodama. Letovalište privlači turiste iz čitavog sveta zbog svog istorijskog značaja, neobičnog reljefa, raskošne prirode i izuzetno prijatne klime.

3.Krf, Grčka

To je prelepo ostrvo od oko 600 kvadratnih kilometara na kojem prelepe orhideje cvetaju na proleće. Tamo ima i mnogo stabala maslina i belih ruža. Povoljan geografski položaj, izuzetni klimatski uslovi i atraktivne plaže svrstavaju Krf u grupu visoko cenjenih turističkih odredišta.

Foto: Pixabay.com

4.Kotor, Crna Gora

Kotor je mali raj na zemlji koji se nalazi u Crnoj Gori. Ova destinacija nagrađivana je kao jedna od najlepših u Evropi. Mesto koje nije bilo toliko poznato do pre nekoliko godina, danas dobija sve veću popularnost, a mnogi putnici vole ovu šarmantnu i autentičnu destinaciju, prenosi portal "European best destinations". Kotor je vredan posete, posebno tokom njegovog međunarodnog letnjeg karnevala.

5. Rovinj, Hrvatska

Rovinj, jedan od najlepših gradova Istre, smešten je na zapadnoj obali Istarskog poluostrva. Ovde možete videti istorijske spomenike iz ilirskog, mletačkog i rimskog doba. Uživajte u svom rajskom odmoru u Rovinju i iskoristite nešto od stvari koje ovaj biser pruža, poput srednjovekovnog obilaska Istre uz degustaciju vina i maslinovog ulja.

#Krf

#Putovanja