AKTUELNO

Svaki utorak je buran u "Zadruzi", a ovaj će ostati poznat po tome i što se na imanju odigrala jedna od najdužih žurki!

Iako je tugovao na početku žurke, Marko Janjušević Janjuš se u jednom trenutku pojavio u kazinu, i sve vreme posmatrao Maju Marinković, koja je bila u nikad izazovnijem izdanju.

Marinkovićeva nije časila časa, već se odmah bacila u akciju i počela da igra zavodljivo i da posvećuje stihove svojoj ljubavi.

Janjuš je seo za rulet sto kraj drugog preljubnika, Edisa Fetića i sa njim se pronalazio u stihovima pesama, a zbog toga što joj nije prilazio, Marinkovićeva je počela da tuguje, pa je čak i napustila žurku.

Utučeni Janjuš je otišao u Rajski vrt i otvorio dušu Drvetu mudrosti za to vreme.

Da li mogu nešto iskreno da ti kažem? Samo nešto da ti kažem... Da li znaš Drvo... Da... Da... Da li znaš? Evo, iskreno ću da ti kažem... Drvo, nema veze... Drvo... Ja znam da nisam normalan, ja znam da pravim budalaštinu od sebe... Ja znam da nisam normalan, ali ako mi veruješ ovog trenutka... Želim samo da ti kažem da, moj život samo pripada... Moj život pripada samo Eni i Kruni. To je istina živa. Nikog na svetu ne volim više nego Enu i Krunu, a ja nisam normalan. Samo da vidim Krunu i Enu! Zato što su to osobe koje ja volim jedino na ovom svetu! Daj mi samo da vidim Kruni i Enu, molim te. Kad te molim! Za deset dana je deset godina kako sam ja upoznao svoju ženu i za tih deset godina nisam posumnjao u nju. Ja volim Tomu Zdravkovića, ja jesam grešan, ali moj život... Moj život pripada samo njima! Koliko god da sam grešan, moj život pripada samo njima. Ne bih mogao nikada da pomislim da živim život... Ja ne znam šta je sa mnom... Ne znam. Ja znam da sam pogrešio dosta, ali ne znam kako da ispravim to! Hoćeš da ti kažem jednu tajnu? Ti znaš da sam tip muškarca koji može da osvoji svaku, ali moj život pripada samo jednoj osobi. Sve ostalo što sam uradio, ne znam što sam uradio. Moj život pripada samo jednoj osobi koja nikad nije uradila nijednu ružnu stvar koja bi mene poremetila. Za deset godina nisam našao nijednu poruku, nijednu stvar zbog koje bih posumnjao. Ja živim život kao Toma Zdravković. Ja nisam u ovom trenutku srećan. Volim samo dve osobe i patim za njima. Moje srce i kakve god gluposti pravio na svetu, veruj mi Drvo, moje srce pripada samo jednoj osobi! - pričao je tada Janjuš.

Maja nije mogla da dođe sebi, već je sve vreme plakala, a njena drugarica Iva Grgurić ju je tešila. Zadrugarke su uspele da je ubede da se smiri i da se vrati na žurku, a kada je to uradila, košarkaš se sklonio od nje. Janjuš je, inače, dobio novac kao nagradu zbog svoje iskrenosti u Rajskom vrtu. Međutim, situacija je počela da se menja.

Za to vreme zadrugari su se ludo zabavljali na žurki, a za atmosferu su bili zaduženi momci iz Magla benda. Luna Đogani je đuskala sa Markom Miljkovićem, a čak je došlo i do pomirenja Tare Simov i Zorice Marković, koje su se zagrlile.

Janjuš je počeo da se veseli, a čak je naručio pesmu za svoju ženu, što je Maju dovelo do ludila.

Maja je tada počela da hvata Janjuša za ruku, a on je krenuo da je ignoriše, zbog čega je ona dodatno krenula da gori. Maja je potom po treći put otišla da povraća.

Janjuš je u međuvremenu ponovo otišao do Rajskog vrta, gde je sa Drvetom pričao i o Maji, koja ga je prisluškivala. Košarkaš je istakao da zna da ga Marinkovićeva iskreno voli. Bane Čolak je za to vreme pokrenuo razgovor sa Ivanom Krunić, koji je trajao do rane zore. Maja je ušla u vrt, i počela da se svađa sa Janjušem, a potom i da plače.

Ovo dvoje zadrugara su dobili nagradu, a potom su se vratili u kazinu, gde su krenuli krišom da se drže za ruke i da se dodiruju, a zatom je Marinkovićeva krenula da poljubi košarkaša, koji se nekoliko puta izmakao, ali su nastavili da budu prisni, a onda je usledio šok za Maju.

Naime, Janjuš je počeo ponovo da pozdravlja ženu, a Maja je otišla besno do hotela i nastavila da plače, a onda je usledilo nešto što je Marinkovićevu zasigurno dovesti do novog ludila.

Janjuš je otišao do spavaće sobe, gde je počeo da se šali sa zadrugarima, a u jednom trenutku je došao do Ivane Šopić i Stefana Karića. Ivana je inače jedna od bolnih tačaka Maje Marinković, a košarkaš je u jednom trenutku rekao: "Kakva Maja, Ivana je boginja". Janjušević je zatim zadrugarima rekao da će otići do hotela i pozvati Maju da dođe.

Maja je počela da urla na njega i da mu ljubomoriše zbog toga što je naručivao pesme za svoju suprugu, a zatim ga je isterala iz hotela, ali ga je i vrlo brzo smestila na kauč, gde je nastavila da urla na njega.

Dok se prepucavao sa Ivom, Janjuš je pomenuo kako je ona rekla da bi bila sa njim, što je Maju dodatno iziritiralo, pa ga je gađala ananasom, a zatim krenula za njim i nastavila da pravi haos.

Maja je na kraju otišla do paba, gde je plakala i histerisala, a Janjuš ju je smirio tako što je legao zajedno sa njom u krevet. Marinkovićeva se ušuškala kraj njega, a u jednom trenutku su se sakrili iza pokrivača, kako bi razmenili poljupce.

Njih dvoje su se posle nekog vremena probudili, pa opet bili nemirni, a zatekao ih je pre toga i Nikola Orozović, kome ovaj prizor nije bio čudan.

Ostaje da ispratimo šta će dalje dešavati!

Autor: M. P.

#Zadruga 3

#presek dana

'