AKTUELNO

Najnovija odluka prištinskih vlasti da proizvodi iz Srbije ne mogu ući na Kosovo ako na njima nije naznačeno "Republika Kosovo", za nas je apsolutno neprihvatljiva i definitivno znači zaustavljanje dijaloga, kazao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je naveo da su po sredi mere reciprotiteta koje jedan deo međunarodne javnosti nije prepoznao i da se radi o, kako je naveo, još goroj meri od uvođenja taksi.

-Mi smo rekli, nećemo nastaviti dijalog dok se ne ukinu takse i recipročne mere. Za nas je ta mera neprihvatljiva i definitivno znači zaustavljanje dijaloga, a predstavlja negaciju evropskih vrednosti, svih briselskih dogovora i onih za koje je garantovala Evropska unija - istakao je Dačić za Javni servis i dodao da Srbija očekuje reakciju međunarodne zajednice.

Kako je rekao, Srbija nikad neće prihvatiti da "kroz ovakve mere, praktično prizna Kosovo".

-Moram da kažem da je (specijalni izaslanik Donalda Trampa) Grenel reagovao još pre na način da je to neprihvatljivo i da je to izigravanje odluke o ukidanju taksi te da SAD traže ukidanje i recipročnih mera - naveo je Dačić.

#Ivica Dačić

#reagovanje

'