AKTUELNO

Bliži se prava poslastica za sve ljubitelje tenisa.

Beograd će od 15. juna biti prestonica, ne evropskog, već svetskog tenisa! Na TC Olimp na Zvezdaru stiže teniska elita predvođena svim srpskim igračima, ali i Bornom Ćorićem i Marinom Čilićem.

Za teniski događaj godine u Srbiji, zaslužan je Janko Tipsarević, koji se nakon što je okačio patike o klin krajem prošle godine, posvetio svojoj Akademiji i trenerskom pozivu. Janko već dva meseca sa svojim timom radi na događaju čiji je zvaničan naziv Eastern european championship.

Pripreme su u punom jeku. Iskreno, od ujutru u pet do uveče u 9 ili 10 sam na telefonu. Kako se događaj približava i raste organizacija, tako i naša logistika mora da bude sve bolja, a normativi se pomeraju naviše. Mi se često međusobno šalimo, pa kažemo da ATP turniri iz serije 250 ili 500 imaju godinu dana pred sobom da sve organizuju, a mi dva i po meseca

Foto: Tanjug AP/Dita Alangkara

Učešće su do sada potvrdili svi najbolji srpski teniseri, ali i Litvanac Ričard Berankis, Gruzijac Nikolas Basilašvili, Bosanac Damir Džumhur i mnogi drugi, ali Janko je otkrio i kome su otišle dve od poslednjih četiri vajld karti.

Učešće su sigurno potvrdili najbolji hrvatski teniseri Borna Čorić kao i osvajač grend slem trofeja Marin Čilić. Granice će normalno raditi tako da ne postoje prepreke oko njihovig ulaska u zemlju. O dva imena koja su dobila preostale dve vajld karte ne bih još da govorim jer ti igrači dolaze sa područja u kojima je virus korona ostavio traga.

Foto: Tanjug AP/Andy Brownbill

Na pomen teniserki Tipsarević je istakao neka od imena koja učestvuju na turniru poput Ivane Jorović, Olge Danilović, Jane Fet, Danke Kovinić, Tamare Zidanšek, ali i dodao:

Imamo listu čekanja za igračice, ali kod njih još uvek tragamo za onom koja će da nosi kostur. Većina teniserki koje su potvrdile učešće su iz prvih 100, ali videćemo koja će to biti sa najboljim rankingom koja će potvrditi učešće. Kod njih imamo još vremena jer počinju dve nedelje kasnije od momaka.

Foto: Beta/Branislav Božić

Janko je dodao da još nije izvesno da li će publika biti prisutna na ovom spektaklu.

Ne mogu da kažem ni da će je biti ni da je neće biti. Malo mi je kontradiktorno da ne bude publike, a da igrači igraju istim loptama. Da se razumemo, ni to da li će koristiti svako svoje lopte još uvek nismo zvanično odlučili. Pitanje dodavanja peškira igračima takođe moramo da rešimo. Ono što je sigurno sudije u stolici će biti nosioci bronzanog bedža, a u zavisnosti od bezbednosti videćemo koliko linijskih sudija i dodavača loptica ćemo pozvati.

Autor: Pink.rs

#Janko Tipsarević

#Tenis

'