AKTUELNO

Građani Srbije koji su se zbog prestanka potrebe za njihovim poslom vratili iz inostranstva u svoju matičnu državu svakako zaslužuju ravnopravan tretman sa svim ostalim investitorima – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige.

Đurđev je dodao i da bi država na svaki način trebalo da im pomogne da svoju i budućnost svojih porodica vide u ulaganju u one grane koje imaju budućnost kako u Srbiji tako i na evropskom i svetskom tržištu.

- Vlada Srbije je programom podrške privredi i građanima Srbije predvidela posebne pogodnosti prilikom obezbeđivanja materijalnih i drugih resursa koja uključuju i bespovratna sredstava za pokretanje proizvodnje porodičnih preduzeća, prvenstveno u onim oblastima u kojima Srbija ima komparatĐurđevivnu prednost – kaže Đurđev.

Đurđev ističe da su kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, ministar Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj i Dragan Škorić, akademik Srpske akademije nauka i umetnosti, uz savetodavni deo vodećih stručnjaka sa univerziteta širom Srbije, predložili da je trenutno najisplativije uložiti u voćarstvo, povrtarstvo, pčelarstvo, uzgajanje i preradu lekovitog bilja, kao i seoski turizam.

#Aleksandar Đurđev

#srpska liga

'