AKTUELNO

Kako je poručio pokrajinski premijer, ovog procesa ne bi bilo da nemamo ukupnu političku i ekonomsku stabilnost u zemlji.

Polaganjem kamena temeljca, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik kompanije "Le Belije" Filip Dizije ozvaničili su početak izgradnje novog pogona ove fabrike u Kikindi.

Reč je o investiciji vrednoj 12 miliona evra, čija će realizacija omogućiti nova zapošljavanja u ovoj severnobantaskoj opštini, u kompaniji gde je trenutno zaposleno preko 600 radnika, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Novi pogon u okviru ove francuske kompanije za proizvodnju aluminijumskih odlivaka za automobilsku industriju, prostiraće se na 2.500 kvadratnih metara.

Mirović je na svečanosti istakao da je otvaranje novih pogona i fabrika uvek ogromno zadovoljstvo i uspeh, i da je takvih momenata u pokrajini sve više.

U poslednjih 60 dana smo u Vojvodini otvorili više fabrika, lično sam bio prisutan na otvaranju šest novih fabrika: počevši od Subotice, Bečeja, Inđije, Rume, juče u Baču i danas u 'Le Belijeu' u Kikindi, gde će u novom pogonu biti zaposleno novih 80 radnika, u kompaniji koja već godinama ovde uspešno funkcioniše - rekao je on.

Činjenica da je za dva meseca u Vojvodini u nekoliko opština napravljen ovakav korak, pri čemu je bilo i otvaranja koja nisu medijski posebno predstavljena, kao i to da je predsednik Vlade lično za tri godine otvorio 55 novih kompanija, po Miroviću svedoči da u zemlji imamo potreban zamajac koji garantuje rast ekonomije Srbije i bolji život za sve njene građane.

Mirović je istakao da je "Le Belije" primer zajedničkog rada svih nivoa vlasti u Srbiji, kao i industrijska zona u ovom gradu, koja je već primila nove investitore.

- Najvažnija poruka, dakle, jeste da u Srbiji vlada politička i ekonomska stabilnost, da će to tako ostati i nakon 2. aprila, te da zajednički rade Vlada Republike Srbije, Pokrajinska vlada i sve lokalne samouprave, da se odvajaju značajna podsticajna sredstva, i biće ih više na svim nivoima.

#Fabrika

#Igor Mirović

#Kikinda

'