AKTUELNO

Ovim putem je zdravstvenim ustanovama na najbrži mogući način isporučena sva zaštitna oprema.

Nakon beogradskih porodilišta i Medicinskog fakulteta u Beogradu, „Pinkov konvoj solidarnosti“ nastavio je humanu misiju. „Pinkov konvoj solidarnosti“ uputio se ka Novom Pazaru, a pomoć je dopremio Željko Mitrović, koji je ka tom gradu odleteo svojim helikopterom iz kompleksa Pinkovih filmskih studija u Šimanovcima, „Pink Films International“.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovim putem je zdravstvenim ustanovama na najbrži mogući način isporučena sva zaštitna oprema.

Danas nam je još ostalo da odnesemo veliku količinu vizira i druge opreme u Novi Pazar i na Kosovo. Nadam se da ćemo uspeti da uđemo na Kosovo, i dalje nismo dobili dozvolu iako smo pre četiri dana aplicirali. Videćemo, nadamo se da će nam dozvoliti. Nosimo veliku količinu opreme: više od 10.000 maski, 2.000 zaštitnih vizira. Dva helikoptera će poleteti iz Šimanovaca, iz našeg filmskog grada, i idemo pravo za Novi Pazar. Nadam se da ćemo uspeti da uđemo na Kosovo i da ćemo ovu, hajde da kažem, poslednju akciju, izvesti uspešno. Poslednju ili pretposlednju, mislim da je još nešto ostalo za sledeću nedelju, ali otprilike, ovim završavamo „Pinkov konvoj solidarnosti“ – rekao je Željko pre poletanja za Novi Pazar.

Foto: TV Pink Printscreen

Nakon sletanja, Željko Mitrović isporučio je 700 vizira Opštoj bolnici u Novom Pazaru, a direktor te bolnice, Meho Mahmutović nije krio zahvalnost.

Svaka čast, mislim danas treba doći helikopterom, doneti opremu, pa se vratiti, to znači veliku energiju, veliki entuzijazam. I u ovim teškim vremenima, neko ko ne mora to da radi, a radi... Stvarno, svaka čast. U ime svih nas, „belih mantila“, čestitam Vam – rekao je Meho Mahmutović.

Foto: TV Pink Printscreen

Svoje oduševljenje ovom iznenadnom posetom nisu krili ni građani Novog Pazara, koji su prilazili Željku da se pozdrave i naprave fotografiju sa njim.

Foto: TV Pink Printscreen

Davanjem opreme medicinskim radnicima u Novom Pazaru, akcija „Pinkov konvoj solidarnosti“ bliži se kraju, a vlasnik TV Pink je do sada uručio više od 10.000 zaštitnih vizira i specijalnih naočara. Pored medicinskih centara širom Srbije, zaštitna oprema uručena je i medijskim kućama, pripadnicima Policijskih jedinica i Komunalnoj policiji, ali i čuvarima u Zabeli. Pomoć je, između ostalog, stigla i trgovinskim lancima, medicinarima u Hitnoj pomoći, kao i zaposlenima u Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.

Autor: M.Đ.

#Pinkov konvoj solidarnosti

#RTV Pink

#Televizija Pink

#Željko Mitrović

<
'