AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je govoreći o borbi sa koronavirusom rekao da se utakmica igra dok sudija ne svira kraj i da nema mesta opuštanju u 80. minutu zato što imate dobar rezultat.

Vučević je za Pink istakao da je u tom gradu stanje redovno u ovim vanrednim okolnostima i da Novi Sad funkcioniše već šestu nedelju pod ovim režimom i građani su se već navikli. 

Kako je dodao, komunalni sektori rade, jer iako su smanjeni kapaciteti, Novi Sad ne odustaje od toga da grad bude uredan sve vreme.

Vučević je govoreći o predstojećem vikendu, istako da nema potrebe za prebrojavanjem koliko traje policijski čas, odnosno zabrana kretanja.

- Mi ćemo to da izdržimo da bi pobedio život i da bi se vratili u redovan tok, radu, jačanju ekonomije... Novi Sad beleži niži prosek zaraženih u odnosu na broj testiranih, ali ne treba da se opuštamo – rekao je gradonačelnik Novog Sada.

On je ukazao da je broj zaraženih niži u odnosu na republički prosek, što je zasluga građana koji su disciplinovani, i lekara koji su uspeli da zaustave taj prvi udar.

- Ako napravimo i jednu grešku sitaucija se može promeniti i iz jednog povoljnog razvoja možete dobiti katastrofičan scenario – istakao je Vučević.

Dok imamo i jednog čoveka u bolnici, na respiratoru, u privremenim bolnicama ne možemo reći da smo uspeli, ali stvari su ovom trenutku pod kontrolom

- Gerontološki centar u Novom Sadu je od juče u potpunom karantinu, preventivno, i zaposleni su 14 dana u karantinu sa korisnicima. To je oko 950 korisnika i 145 zaposlenih koji za praznike neće bit sa korisnicima – istakao je on.

Vučević kaže da ga brine da će se ljudi opustiti, misleći da je sve u redu

- Igra se dok sudaij ne svira kraj i ne možete zato što imate dobar rezultat u 80. Minutu da krente da slavite id a se opuštate – naglasio je on.

#Miloš Vučevič

<
'