AKTUELNO

Na ulazu u zgradu Pink televizije postavljen je sistem koji minimalizuje unošenje virusa u samu zgradu i na taj način obezbeđuje sve one koji se nalaze u zgradi ove televizije. Projektant ovog sistema je vlasnik i generalni direktor Željko Mitrović.

Mitrović kaže da je reč o vrlo zahtevom i detaljnom procesu kroz koji treba da prođe svako ko planira da uđe u zgradu televizije.

-Konačno smo završili ceo proces za dezinfekciju i celu liniju koja ima u sebi UV zračenje, a sve počinje dezinfekcijom cipela – rekao je Mitrović i detaljno objasno ceo proce kroz koji prolazi svako ko želi da uđe u zgradu TV Pinka na Dedinju.

View this post on Instagram

Od danas me slobodno zovite Luj Žex zvani Paster!

A post shared by Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic) on

-Najpre svako prolazi kroz alkoholnu barijeru, onda se cipele osuše na sledećoj ploči koja je slepljena za ovu prvu. Nakon toga sledi prva UV barijera koja je zadužena za kosu, a nakon toga se meri telesna temperatura. Osoba onda ulazi u komoru za dezinfekciju – obašnjava Mitrović, ističući da je prva stvar koja se radi u komori klasično pranje ruku, koje je zapravo najvažnije u borbi protiv koronavirusa.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ljudi obično misle da su dobro oprali ruke, međutim dok stignu do Pinka svašta se desilo sa njihovim rukama. Staklena površina kod lavaboa za pranje znači proveru na koji način se ruke peru. Nakon pranja sledi sušenje ruku na visokoj tempraturu. Na taj način se spračava mogućnost da se zadrži bilo kakav kapljični oblik – objašnja Mitrović, ali kako naglašava tu nije kraj.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

-Sledi još jedna dezinfekcija, sa jednim moćnim dezinfekcionim sredstvom. Nakon svega toga, na izlasku, imamo još jednu UV barijeru i tu se završava proces sa horizontalinim UV zracima – kaže Mitrović.

Kapsula za vertikalne UV zrake je sledeće što osobu koja ulazi u zgradu TV Pink očekuje.

Foto: TV Pink Printscreen

-UV lampe se pale i vrši se rotacija celog tela. Svaka lampa je snage od po 50 vati, što znači da one emituju energiju na 10 cm razdajine od garderobe sa oko 1.750 džula, a to je dovoljno da savlada obe membrane virusa i uđe u njihov RNK. Važno je da ruke i lice budu iznad svega – dodao je Mitrović.

Kaže da se nakon cele procedure dobijaju kapa i vizir koji štite kosu i lice. Uz to svako dobija i po jedno sredstvo za dezinfekciju.

Foto: TV Pink Printscreen

-Ubeđen sam da bi ovaj proces trebalo da smanji na minimum rizik da bilo ko ko ima virus, može da zarazi nekog durgog u našoj zgradi – rekao je Mitrović na kraju.

#TV Pink

#koronavirus

#Željko Mitrović

'