AKTUELNO

Najveći heroji u borbi protiv epidemije koronavirsa nesumnjivo su svi naši lekari i zdravstveni radnici.

Od početka zaraze oni su na svojim radnim mestima, a najistaknutiji epidemiolozi i infektolozi svakodnevno uživo informišu građane: daju podatke o virusu, načinu širenja, broju testiranih, zaraženih, strpljivo odgovaraju na brojna pitanja novinara.

Zahvalnost i poštovanje koju čitava nacija oseća prema njima su nemerljivi. Uvažavanje dolazi i od najvećeg broja medija i novinara koji svakodnevno razgovaraju sa lekarima. Ipak, neki predstavnici medija doktore ne tretiraju na najprimereniji način, šta više, opohode se prema njima kao da ih isleđuju! 

- To je za stručnjake vrlo neprijatno jer u ovom delikatnom trenutku svi imaju samo jedan cilj: da pomognu građanima i da ih adekvatno informišu i savetuju. Danonoćno daju sve od sebe i svoj posao rade stručno i predano, ali ih, uprkos tome, neki predstavnici medija ne tretiraju profesionalno. Obraćaju im se na neprimeren način, s visine, a pitanja postavljaju kao da ih isleđuju! Često se dešava da pitanja na konferencijama nemaju veze sa informacijama, nego sadrže optužbe i ideje koje oni imaju u vezi sa aktuelnom situacijom. To treba promeniti jer je i neprofesionalno i nepristojno - kaže izvor.

Dodaje da je u ovako kriznom trenutku najvažnija solidarnost i da svi ljudi i sve profesije složno budu na istoj strani.

#Lekar

#konferencija za novinare

#koronavirus

#novinari

'