AKTUELNO

U Srbiji je do 15 sati 27. marta 2020. godine, potvrđeno 528 novih slučajeva zaraze koronavirusom, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

U Srbiji je do 15 sati 27. marta 2020. godine, potvrđeno 528 novih slučajeva zaraze koronavirusom, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova 27. marta 2020. godine testirani su uzorci 259 osoba od kojih je 71 pozitivno i  188 negativno na novi korona virus.

Od potvrđenog 71 slučaja, njih 48 je hospitalizovano.

Do 15 časova 27. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1715 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Foto: Tanjug AP/Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP

18:05 "NEMA ZATVARANJA GRADOVA!" Vučić apelovao na građane: Biće još zaraženih i mrtvih - OSTANITE KOD KUĆE!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obratili su se javnosti, iznoseći najnovije informacije u vezi sa borbom protiv koronavirusa. Bilo je reči i o aktuelnom stanju na Kosovu i Metohiji, ali i o dezinformacijama iz Crne Gore u vezi sa respiratorima.

Vučić je rekao da po brojevima zaraženih i umrlih u svetu ni Srbija neće biti u zavidnoj situaciji u narednim nedeljama.

- Moja molba građanima Srbije jeste da ne izlaze iz kuće. To je jedini način da sačuvate sebe i bližnje - rekao je Vučić i dodao da je sve drugo besmisleno ukoliko se ovo ne bude poštovalo.

15:03 Osma žrtva koronavirusa u Srbiji

Kako je objavljeno, muškarac (62) iz Kikinde preminuo je u toku prepodneva na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, posle intenzivne borbe lekara i drugog medicinskoog osoblje KC Vojvodina.

Reč je o pacijentu koji je, pored infekcije korona virusom, bolovao i od više drugih bolesti.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Inače, u KCV trenutno se leči 18 pacijenata obolelih od korone. Četiri pacijenta se nalaze na mehaničkoj ventilaciji, jer to zahteva njihovo trenutno zdravstveno stanje.

U toku današnjeg dana, posle neophodnog perioda lečenja, još jedan pacijent je u dobrom opštem stanju, otpušten na dalje kućno lečenje koje podrazumeva sprovođenje mera izolacije i predviđen lekarski nadzor od strane infektologa.

Kod svih ostalih pacijenata je u toku intenzivno lečenje i kontinuirani 24 časovni monitoring vitalnih funkcija od strane multidisciplinarnog tima.

#Srbija

#Statistika

#koronavirus

'