AKTUELNO

Anji Stojanović (25) koja je u subotnjem požaru na Novom Beogradu izgubila sve, dom, roditelje i brata, Grad Beograd će pomoći i organizovati renoviranje stana, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je rekao da je sve u Skupštini grada potresla ta vest, jer je u pitanju jedan od većih požara koji se dogodio u prestonici.

On je podsetio da su na društevnim mrežama organizovane akcije za pomoć Anji, te da su u Gradu razmišljali na koji način da pomognu.

Foto: E-Stock, Twitter.com/Printscreen

- Obavio sam razgovore sa nekoliko kompanija, koje sarađuju sa nama i koje su obećale da će joj dati pomoć koja je joj neophodna. ''Milenijum tim'' je preuzeo na sebe renoviranje stana, Eurosalon će obezbediti nameštaj i Tehnomanija uređaje -rekao je Vesić za Tanjug.

Kako je istakao, to najmanje što može da se učini kako bi se Anji ublažio bol.

Foto: E-Stock, Privatna arhiva

Kada neko izgubi bilo kog člana porodice, nikakva pomoć ne može da nadoknadi to što se dogodilo, kaže Vesić i poručuje da u ovom vremenu treba svi da budemo solidarni.

- Osim materijalne pomoći, Anji stojimo na raspolaganju eventualno za zaposlenje u nekoj od ovih kompanija ili u Skupštini grada Beograda. Sve, kako bi makar malo ublažili tragediju koja joj se dogodila - dodaje Vesić.

U požaru, koji se dogodio u subotu rano ujutru u Bulevaru Milutina Milankovića, uništeno je i nekoliko drugih stanova, a Vesić kaže da će biti organizovana pomoć da se i oni renoviraju.

On je dodao da stanari nakon požara, 24 sata nisu imali grejanje, struju ni vodu, ali je Grad rešio te probleme.

- U ovo vreme kada je zaista sve teško, jer se borimo sa virusom korona, ako ništa drugo, pokazujemo da imamo više solidarnosti - rekao je zamenik gradonačelnika.

#Anja

#Goran Vesić

#Pomoć

'