AKTUELNO

Iako su vam prolećna putovanja verovatno propala, zašto ne biste pametno iskoristili slobodno vreme koje trenutno provodite u svojim kućama i osmislili neko zanimljivo buduće putovanje na koje ćete otići kada se svet vrati u normalu.

Evo nekoliko predloga:

Ladak, Himalaji

Preko pet planinskih prevoja trgovački karavani su iz energične Indije dolazili u mirno budistično kraljevstvo Ladak (u prevodu Zemlja visokih prevoja), sakriveno daleko u Himalajima. Ladak je bio deo Tibeta, kasnije se odvojio, ali je sačuvao prastaru kulturu tibetanskog budizma koja je sada skoro uništena u samom Tibetu. Zbog toga ga često nazivaju „mali Tibet“.

Madagaskar

Sa nekoliko različitih klimatskih zona i ekosistema, Madagaskar je zemlja kontrasta. Ponekad se ovo ostrvo naziva i osmim kontinentom zbog neverovatnog biodiverziteta.

Salta, Argentina

Živopisna Salta je spoj arhitekture starog sveta i moderne zabave – zaista prefinjeno boemsko mesto! Divite se detaljima na fasadama stare gradske većnice – koja predstavlja jedno od najistaknutijih mesta u Salti – dok šetate od muzeja od pijaca.

Foto: Burst

Farska ostrva, Danska

Farska ostrva su poznata po prelepim i zelenim brdovitim predelima, gde se ne može videti nijedno drvo, ali se može uživati u jedinstvenom fenomenu u toku leta, kada trava menja boju nekoliko puta u toku dana. Suvišno je reći da zbog takvih prirodnih lepota ova ostrvska grupa obiluje posetama slikara iz celog sveta koji ovde pronalaze inspiraciju za svoja dela

Malavi, Afrika

Malavi ima dobro zasluženu reputaciju kao jednu od najbližih zemalja u Africi. To je gusto naseljena zemlja sa nepokretnostima, sa gotovo trećinom teritorije koju je uzbudilo jezero Malavi . Veliko slatkovodno jezero je obloženo odličnim plažama i ispunjeno živopisnom ribom, kao i povremenim konjima i krokodilom. Za one koji su zainteresovani za safari ima nekoliko dobrih parkova za divlje životinje, kao i nekoliko planinarskih destinacija koje uključuju planinu Mulanje i planinu Zomba.

#Putovanja

#planovi

'