AKTUELNO

Pink Media Grupa, koja radi 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, uvela je sve neophodne mere zaštite od koronavirusa.

Obavezna dezinfekcija ruku i merenje telesne temperature na ulazu prve su mere koje sačekaju svakog ko ulazi u zgradu TV Pink. Ovo je samo jedna u nizu mera koje su preduzete kako bi se zaposleni i gosti naše televizije zaštitili i kako bi se suzbila mogućnost zaraze koronavirusom. 

- Spadamo u red kompanija koje su najugroženije, pre svega zbog prirode posla. Radimo 24 sata dnevno, 365 dana u godini i zato su mere, koje smo mi preduzeli, malo ozbiljnije. Po protokolu o kriznim situacijama imamo pet različitih faza, i trenutno se nalazimo u trećoj. Ona podrazumeva merenje telesne temperature, dezinfekciju ruku svakog pojedinca koji ulazi u zgradu, a od ponedeljka ćemo, iz predostrožnosti, ući u fazu četiri, koja podrazumeva instaliranje komora kroz koje će prolaziti svi radnici – najavio je vlasnik i direktor Televizije Pink Željko Mitrović

Kako objašnjava, ove komore automatski će meriti telesnu temperaturu i vršiti dezinfekciju ruku. Na izlasku iz komore, svaki pojedinac će biti potpuno „očišćen“ UV lampama, čime se skida rizik da se infekcija unese preko garderobe.

U zgradi TV Pink već je izvršena ozonizacija prostorija. 

- Izvršili smo ozonizaciju skoro svih prostorija, a ostatak ćemo odraditi tokom noći. Ozonizacija je jedan od najdelotvornijih oblika zaštite, pre svega zbog toga što ozon u velikim koncentracijama ubija sve mikroorganizme i viruse, a u koncentracijama od 10 ppm nijedan mikroorganizam ne može da preživi – objašnjava Mitrović i dodaje:

- Sat vremena nakon ozonizacije, prostorije se prirodno provetravaju jer ovolike koncentracije ozona nisu dobre za ljude. Inače, vreme poluraspada ozona je oko 20 minuta, tako da su sve prostorije sat vremena nakon ozonizacije potpuno bezbedne – kaže Mitrović.

Urađena je, kako kaže, i opšta sterilizacija zgrade. 

- Objekat se ovim putem dovodi u nulto stanje, nakon čega je jedino potrebno povesti računa o zdravstvenom stanju onih koji ulaze u zgradu – kaže Mitrović. 

Sredstva za dezinfekciju radnih površina dostupna su svim zaposlenima i u svakom trenutku, a u svim toaletima u zgradi postavljene su smernice za detaljno pranje ruku. Kako Televizija Pink broji oko 1.000 zaposlenih, određeni broj u mogućnosti je da radi od kuće. 

Mitrović je nalog o radu od kuće doneo već prvog dana. Rad od kuće obezbeđen je i onima kojima je, zbog prirode posla, to bilo teže ostvarivo.

- Omogućili smo, na brojne načine, rad od kuće i onima za koje to nismo planirali, pa tako dobar deo novinara, montažera i mnogih drugih zaposlenih posao obavlja iz svog doma – kaže Mitrović.  

Čelnici Televizije Pink budno prate kriznu situaciju i spremni su da sprovode i naredne korake u vidu mera zaštite. 

#Televizija Pink

#Željko Mitrović

'