AKTUELNO

Prva mera biće sprovedena već u ponedeljak.

Vlasnik i direktor Televizije Pink Željko Mitrović najavio je, nakon uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije zbog koronavirusa, sprovođenje dve mere koje će zaštititi zdravlje zaposlenih u ovoj medijskoj kući.

U okviru vanrednog stanja, a kako bi se radnici TV Pink maksimalno zaštitili, preduzete su sve klasične i standardne mere, ali nakon sastanaka Mitrovića sa inženjerima i ekspertima, doneta je odluka o uvođenju dve nove eksperimentalne mere, koje će biti sprovedene sutra.

- Sutra tokom noći ćemo izvesti "ozonsku eksploziju" u zgradi TV Pink, što znači da će u sve prostorije biti ubrizgane velike količine ozona. Na ovaj način, pretpostavljam, uništićemo sve mikroorganizme i viruse, jer je period poluraspada ozona 20 minuta, što je dovoljno za oksidaciju svih mikroorganizama – izjavio je Mitrović. 

Druga mera podrazumeva izgradnju turbina za usisavanje vazduha iz zgrade. One će biti izgrađene u naredna četiri dana. 

- Vazduh će biti usisan, prolaziće kroz UV cevi, odnosno UV svetlost, koja je na talasnoj dužini od 253,7 nanometara, čime se ubijaju mikroorganizmi i virusi. Sa druge strane cevi, izbacivaće se potpuno prečišćen vazduh. Ova refiltracija biće sprovedena i u klima uređajima – najavio je vlasnik i direktor TV Pink. 

Mitrović je istakao da je izuzetno ponosan na rad svojih zaposlenih, pre svega na informativnu redakciju koja je, kao i uvek u kriznim situacijama, na broju i radi punom snagom.

- Mi smo, nažalost ili srećom, pored lekara, policije i vojske, delatnost koja radi 24/7 bez obzira na situaciju. Ponosan sam na zaposlene i prvi rezultati pokazuju da je skoro cela Srbija uz Televiziju Pink, što nam jako imponuje – rekao je Mitrović. 

#Televizija Pink

#koronavirus

#Željko Mitrović

'