AKTUELNO

Novak i Jelena Đoković se se ovih dana odmarali i opuštali posle više nego uspešnih izdanja u Australiji i Dubaiju.

Supružnici su uživaliu vrhovima mistične planine Rtanj, obitavajući u hotelu gde je uslužen bogatom domaćom kuhinjom.

Šef kuhinje otkrio je kako su se Novak i Jelena ophodili prema osoblju i šta najviše vole od specijaliteta: 

- Jedna od naših specifičnosti hotela je i personalizovana usluga gde svakog gosta tretiramo kao VIP ličnost. U skladu sa tim, svi zaposleni su se prema Đokovićima ophodili kao prema drugim gostima, a naravno da je svima nama bila čast i zadovoljstvo da ugostimo najboljeg sportistu i ambasadora naše zemlje u svetu - rekao je šef kuhinje.

View this post on Instagram

🌳🌺🌍🥑🥝🍊🍓🎉🎉🎉

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Neposrednost i opuštenost najboljeg tenisera sveta je naročito oduševila zaposlene:

"Većina kolega je imala priliku da razgovara sa Novakom i Jelenom. Pored svih titula i osvojenih turnira i nagrada, Novak je neverovatno prirodan i kulturan mladić, što zapravo mnogo govori o njemu kao ličnosti i potvrđuje da zaista zaslužuje mesto koje zauzima na svetskom tronu".

Kako sam ističe, nije imao tremu dok je spremao jela za Đokoviće.

- S obzirom na to da sam u ovom poslu više od 15 godina, imao sam priliku da u kulinarskim krugovima saznam nesto više o njegovom načinu ishrane. Bio sam uzbuđen i želeo sam da pripremim upravo ono što on voli, a da to, opet, bude prilagođeno našem podneblju i planini Rtanj - rekao je šef kuhinje.

Zatim je došao do "najsočnijeg" dela - kako se hrane Novak i Jelena:

Kao i svi uspešni sportisti, porodica Đoković se hrani zdravo i kvalitetno. Trudili smo se da udovoljimo njihovom ukusu, ali i da im približimo specijalitete ovog kraja. Uživali su u našim domaćim proizvodima, kao što su sarma, sarmice od zelja, ajvar, kiseli kupus... ali i ostalim sadržajima hotela, posebno u prirodi, svežem vazduhu i čarima mistične planine Rtanj.

Zna se da Novak ima specifičan režim ishrane i da koristi određene namirnice koje nije lako nabaviti, ali ni to nije bio problem za šefa kuhinje.

Njemu je bila velika čast da kuva za Novaka.

"Novak Đoković je svakako naš najuspešniji sportista i najpoznatija ličnost koja predstavlja našu zemlju u svetu. Bila mi je velika čast i privilegija da kuvam upravo za njega."

#Ishrana

#Novak Đoković

#Rtanj

'