AKTUELNO

"Oni koji prete Kosovu imaće odgovor Kosova na svojoj teritoriji", izjavio je danas Hašim Tači.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da je očigledno da predsednik tzv. države Kosovo Hašim Tači preti agresijom van južne srpske pokrajine. 

Đurić je ovako reagovao na Tačijevu izjavu da, "oni koji prete Kosovu moraju shvatiti jednom zauvek da neće pokoriti zemlju, već će imati odgovor sa Kosova na svojoj teritoriji".

- Tačijeva izjava predstavlja čvrst i neoboriv dokaz da Priština preti agresijom na teritorije izvan južne srpske pokrajine, i da su čelnici privremenih institucija samouprave u Prištini latentni izvor nestabilnosti u našem regionu, večno zarobljeni u svojoj ratnoj prošlosti. Oni bi želeli da i svoj narod i ceo region zadrže zarobljenima jer očigledno misle da im je to jedina zaštita od pravosudnih organa - izjavio je Đurić.

Podsetimo, Tači je u kasarni "Adem Jašari", povodom obeležavanja godišnjice OVK, izjavio da je Kosovo uspešna priča i da bi svaki građanin trebalo da se ponosi slobodom i nezavisnošću.

- Oni koji prete Kosovu moraju shvatiti jednom zauvek da oni neće pokoriti našu zemlju, već će imati odgovor sa Kosova na svojoj teritoriji - izjavio je između ostalog Tači.

#Hašim Tači

#Marko Đurić

#Pretnja

'